Glazba

Skrillex, The Vaccines, Sigma, Hurts i mnogi drugi nova su imena Exita 2016.!

Foto: facebook.com/exit.festival
Vrijeme čitanja: 2 minute

Exit Avantura postepeno se popunjava iz tjedna u tjedan. U protekle dvije objave organizatori su nam ponudili veliki izbor onoga što ćemo slušati od 7. do 16. srpnja u Novom Sadu i na plaži Jaz kod Budve. U proteklih mjesec dana predstavili su nam dovoljan broj novih imena kako bi zadovoljili apetite publike i učinili festival još većim. Neki od izvođača poput Ellie Goulding, Wiz Khalife, Nicky Romera i Cocka Sparrera već su objavljeni ranije ove godine.

Ultimativna X-Bass avantura ovaj put se penje na jednu sasvim novu razinu. U jednoj povećoj objavi Exitovci su objavili da u Novi Sad dolaze Sigma (DJ set), Teddy Killerz, Congo Natty, Rene LaVice i Sarah Farina, dok će plažu Jaz dodatno zagrijati My Nu Leng & Dread MC te Sub Focus & ID (DJ set). Ako u to ubrojimo već otprije poznate izvođače poput Zomboya, Andy C-a i Wilkinsona, dobit ćemo sasvim dobar razlog zašto bi na dane kada će zapalit pozornice ostali s njima do jutra. Za Sea Dance Festival posebno su najavljeni engleski synthpop duo Hurts. Oni će biti headlineri spektakularnog zatvaranja Sea Dancea 16. srpnja. Hurts su prije par godina održali odličan nastup u Novom Sadu i ovo je ponovno prilika da pokažu zašto su uživo toliko dobri. Na pozornici Exit Dance Arene lineupu su se pridružila dva techno titana –  Marco Carola i Dave Clarke koji će na tom stageu nastupiti u noći, 10. srpnja.

Veliki headliner objavljen je u vidu Skrillexa na Sea Danceu. On će na glavnoj pozornici festivala u Budvi biti 14. srpnja, a nakon odličnog nastupa od prije dvije godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, ponovo dolazi posjetitelje Exita podsjetiti kako je to dok zatrese podij. Što se tiče muzike za ljubitelje gitara organizatori su nam predstavili i u toj sekciji nova imena. Jedni od najboljih bendova suvremene rock scene, The Vaccines, nastupit će premijerno na Exitu u subotu, 9. srpnja. Četvorica momaka iz Londona jedan su od najboljih britanskih bendova uživo, a mnogi ih uspoređuju s legendarnim Ramonesima.

Njihov debi album iz 2011. bio je najprodavaniji te su ujedno i te godine bili dobitnici NME nagrade za najbolji novi bend. Njima će se pridružiti Tinariwen, grupa iz Malija, koja je zamijenila oružje gitarama te su postali jedan od najznačajnijih world music sastava. Oni sviraju pravi pustinjski blues, a otvoreno su priznati od strane Roberta Planta, Bona Voxa, Santane, Thoma Yorka i drugih. Na Petrovaradinsku tvrđavu svoj dolazak još su potvrdili grčki rockeri Tuber, belgijski The Black Heart Rebellion i novozelandski kantautor Graham Candy.

U sljedećim mjesecima broj izvođača još će se povećati te vas natjerati da dođete i prođete Exit Avanturu. Broj prodanih ulaznica već je u vrlo visokoj fazi, a više o pogodnostima kupnje možete pronaći na službenoj stranici festivala.

Be social

Komentari