Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Slučajne projekcije LFF-a u Rijeci idu dalje

07.08.2018. Ziher.hrFoto: press Liburnia Film Festival
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ovaj tjedan udruga Liburnia Film Festival donosimo čak dva slučajna kina u Rijeku. Prvo će se održati danas, u utorak, 7. kolovoza, u Cukarikafe baru gdje ćete moći pogledati filmove Lovačka sreća, All Good Things i Mama, zašto plačeš nastale na Restartovoj Školi dokumentarnog filma. Na drugoj slučajnoj projekciji, što će se održati četvrtak, 9. kolovoza, u Prasowski bach baru na repertoaru je nagrađivani “Moj život bez zraka”. Ulaz na projekcije, koje počinju  u 21 sat je slobodan.

Svake godine Restartova Škola dokumentarnog filma iznjedri odlične dokumentarce i u svijet dokumentarnog filma uvede nove autore. U 2017. godini Maja Alibegović ušla je u ta svijet s filmom Lovačka sreća koji predstavlja lovačku zajednicu. Jasmina Beširević u filmu All Good Things prikazala je netipičan odnos muškarca i žene koji su u vezi 36 godina. a nikad nisu živjeli zajedno, dok se Vladimira Spindler u Mama, zašto plačeš skroz razgolitila te snimila vlastitu borbu s depresijom. Ne zaboravimo napomenuti da su do 1. rujna otvoreni upisi u Restartovu Školu dokumentarnog filma.

U Prasowskom, gdje se slučajno kino već udomaćilo, možete pogledati film Bojane Burnać koja prati svjetskog rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolaka. Film je prikazan na brojnim festivalima, a na DokuFestu u Prizrenu dobio je nagradu za najbolji balkanski debitantski film.

Filmovi nisu slučajno odabrani. Radi se o recentnim hrvatskim dokumentarcima, prikazanima na lanjskom Liburnia Film Festivalu. Osim što ovim događanjima promiču hrvatski dokumentarni film organizatori njime najavljuju 16. izdanje jedinog festivala koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce – Liburnia Film Festival – koji će se ove godine održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.

Program “Slučajno kino” financijski podržava Grad Rijeka.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari