Glazba

Martinska zadnji plesni podij prije apokalipse: Festivali idu dalje!

Rt Martinska kod Šibenika
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Zajedničkim snagama, i unatoč nemogućoj situaciji epidemije, Martinska u Šibeniku, festivalska destinacija koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, i ovo će ljeto biti epicentar dobre glazbe i jedinstvene atmosfere na obali Jadrana.

Druga sezona Martinske održat će se kroz srpanj i kolovoz 2020. godine, a unutar ta dva mjeseca održat će se šest festivala i događanja. Sezonu 2020. otvara 18. izdanje Seasplash festivala koje će se održati od 16. do 19. srpnja, nakon toga slijedi ŠI gitarijada 25. srpnjaSlurp! festival koji će se prvi put održati van Pule od 31. srpnja do 1. kolovozaMembrain festival koji je na redu 7. i 8. kolovozaBlast fest od 14. do 18. kolovoza i sve zatvara Martinska Punk festival 21. i 22. kolovoza.

Prostor nekadašnjeg auto kampa Martinska te poznato gradsko kupalište, tik preko puta povijesnog Šibenika, uz inicijativu i intenzivnu suradnju Grada ŠibenikaTurističke zajednice grada ŠibenikaŠibensko-kninske županije i Javne ustanove Priroda Šibensko kninske županije te organizatora festivala otvorilo je 2019. novu stranicu svoje povijesti. Lokaciju iznimnog potencijala, zajedničkim snagama, “oživjeli” su kroz srpanj i kolovoz 2019. festivali RegiusSeasplash,KanalNoxMembrain i Blast i jednodnevni TLM #5 warm up.

Rt Martinska koji se nalazi na početku šibenskog kanala, pruža sve ono što zamišljate od ljetnog festivala: more, predivnu prirodu, gustu borovu šumu, blizinu grada, a opet dovoljnu udaljenost, ponovno će biti spremna prihvatiti raznovrsnu publiku, domaću i stranu, na niz festivala različitih žanrova. Na ovoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji publika će ponovno moći uživati u dva mjeseca live nastupa, DJ setova, plesanja, kupanja, druženja, odmaranja, uživanja u rekreativnim i edukativnim aktivnostima, umjetnosti.

Be social

Komentari