Glazba

The Soft Moon ponovno u Zagrebu, ovaj put u Tvornici kulture

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon prošlogodišnje europske turneje s Depeche Mode, u Zagreb se jači nego ikada s novim albumom vraća The Soft Moon. Jedinstven glazbeni izričaj i najnoviji studijski uradak, The Soft Moon će hrvatskoj publici, sada već po drugi put, predstaviti 8. listopada 2015. u Tvornici Kulture.

Osnovan 2009. godine kao solo projekt, Luis Vasquez i njegov The Soft Moon danas uživaju kultni status među fanovima a ne izostaju niti brojni hvalospjevi svjetske glazbene kritike. The Soft Moon, s trećim po redu studijskim albumom “Deeper” izdanim ove godine za Captured Tracks, etiketu za koju potpisuju i Wild Nothing, DIIV, Perfect Pussy te Mac DeMarco, i dalje nastavlja biti inovativan te impresionirati sa svojim elektronskim i mračnim post-punkom.

Aktualnom i trećem po redu studijskom albumu “Deeper”, prethode albumi “Zeros” iz 2012. te “The Soft Moon” iz 2010. uz nekoliko EP i single izdanja, a posebno bi valjalo istaknuti i suradnju na albumu i istoimenom singlu “Evidence” kultnog John Foxxa i njegovih The Maths na kojem su također sudjelovali i Gazelle Twin, Xeno & Oaklander te Matthew Dear.

Kao podršku na europskoj turneji The Soft Moon sa sobom dovodi njujorškog DJ-a i producenta Hayden Paynea alias Phase Fatale. Nakon djelovanja u raznim post-punk i cold wave bendovima u prošlosti, Payneov novi glazbeni projekt Phase Fatale služi kao njegova interpretacija mračnije, tvrđe i industrial techno glazbe čija je svrha demolirati granicu između glazbe i šuma kako bi stvorio novu i vlastitu viziju EDM i techno glazbe.

U diskografiji do sada ima debut EP “Skyscraper” izdan za Avant! Records te EP “Grain” izdan za aufnahme + wiedergabe etiketu, a pozornice je dijelio s imenima poput Cold Cave, The Soft Moon i Clock DVA.

Izvrsnu koncertnu večer i još jedno slavlje 18 godina Radio Studenta otvoriti će vukovarska electro-pop senzacija Das Rage, koji je ovogodišnjim debut albumom u vrlo kratkom vremenu pridobio izuzetnu naklonost publike i glazbene kritike.Nakon djelovanja u nekoliko bendova, Zoran Filko osniva Das Rage početkom 2014. godine. Originalno pokrenut kao duo, Das Rage danas djeluje kao trio koji čine Andrijana Manojlović na vokalu i violini, Vesna Jagetić na pozadinskim vokalima i sampleru te Zoran Filko na gitari. Debut albumu “Das Rage” također je svoj doprinos dao trenutno najaktivniji i vodeći domaći producent elektronske glazbe Saša Rajković alias Zarkoff, dok snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Nikšić.

U vrlo kratkom periodu od svega nekoliko mjeseci Das Rage je odradio preko 30 nastupa u zemlji i internacionalno, dijelio pozornice s imenima poput The KVB, Bambi Molesters i Van Gogh, a pred njima je turneja nazvana “Indie Electro Tour 2015” te preko 20 nadolazećih koncerata diljem Balkana i Europe.

Prije, između i poslije koncertnog dijela večeri, o glazbi na plesnom podiju brine muzikfantastique alias Ivan Krželj s više od 18 godina bez signala u Vatikanu.

Ulaznice su 70 kn u pretprodaji, 90 kn na dan koncerta. Prodajna mjesta su Dirty Old Shop i Pekinška Patka.

Be social

Komentari