Glazba

“Spin” donosi Top 5 izvođača za siječanj!

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Popularni glazbeni magazin “Spin” objavio je listu top pet najznakovitijih novih izvođača za tekući mjesec.Podsjetimo, sam magazin nedavno je ukinuo svoje tiskano izdanje i posvetio se online izdanju, koje je čitano upravo zbog neobičnog, alternativnog ukusa u  izboru top – izvođača.

Na petom mjestu nalaze se Divorce – bend iz Glasgowa sa širokim izvođačkim spektrom – svirali su zaista svašta, od jazza do dooma.  “Spin” o ovom bendu govori kao o “bezvremenskom post – punk funku sa sjajnim ritmičkim idejama i prepoznatljivim ženskim vokalom Jennie Fulk”.

Četvrto mjesto magazin “Spin” dodijelio je Daveu Hartleyu, poznatijemu pod umjetničkim imenom Nightlands.  Dave Hartley bio je basist benda War on Drugs, a zatim se dao u solo vode.  Rezultat je briljantna fuzija synth-popa s psihodelijom sedamdesetih, kao i eksperimentiranje s deep – house i psyche – folk stilovima.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Na trećem mjestu liste osvanuo je kontroverzni Grip Plyaz, dio Slumerican Recordsa, čiji hit pomalo opscenoga naziva “Died (In Yo Pussy) u najmanju ruku šokira. “Spin” ga opisuje  kao “lakše probavljivog Rick Rossa, čiji heavy – blues nekako sjeda uz komične tekstove”.

Drugo mjesto zauzeo je Flume – mladi solo izvođač iz Sydneya, čija se glazba može opisati kao ugodna, jednostavna elektronika pomiješana s ritmovima r’n’b glazbe.  Flume je već zauzeo vrhove top – lista u rodnoj Australiji svojim singlom “Bring You Down”, u kojem je surađivao s Georgeom Mapleom.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

I konačno, kao najboljeg izvođača mjeseca “Spin” vidi bend Purling Hiss u kojem se nalazi i bivši gitarist benda Birds of Maya, Mike Polizze.  “Spin” njihov zvuk opisuje kao “zastrašujuće intenzivan”, a uspoređuju ga sa zvukom Nirvane i Jimija Hendrixa. Uskoro izlazi i njihov četvrti album, “Water on Mars”, a “Spin” nam preporučuje njihov singl “Lolita” kao jedan od najuspješnijih u novoj godini.

Be social

Komentari