Nagrade

Spremili smo i dodatne upade za Tuborg Open Fair

Foto: Tuborg Open Fair
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon sjajnog zimskog izdanja, glazbena platforma Tuborg Open Fair ovog proljeća doživljava novo izdanje. U petak, 22. svibnaja u devetom paviljonu zagrebačkog Velesajma Tuborg Open Fair domaćoj publici u goste po prvi put u Zagreb dovodi legendarnog tvorca drum’n’bassa i jednog od najutjecajnijih albuma u povijesti elektronske glazbe – ‘Timeless’, Goldiea!

Ovaj glazbeni pionir, graffiti umjetnik, drum’n’bass ikona i začetnik, DJ i glumac, sve su identiteti koje preuzima Goldie. S više od 20 godina na sceni i 3 milijuna prodanih ploča po cijelom svijetu, stalnim radom u sferi dizajna i vizualne kulture, Goldie spada u jednog od najcjenjenijih umjetnika današnjice. Od ranih početaka kao graffiti umjetnik, preko utjecaja hip-hopa i junglea, Goldie je uz inovacije transformirao britanski undergorund zvuk u veliki svjetski pokret i utjecao na rađanje drum’n’bassa.

Osim njega, s britanske scene stiže LowQui. Jedan od najpotpunijih MC-a na drum’n’bass sceni, prisutan još od 90ih te na glasu po svom iznimnom osjećaju za publiku i DJ-a koji je tijekom svoje karijere surađivao sa samom kremom izvođača kao što su Andy C, Goldie, S.P.Y, DJ Marky, Black Sun Empire, Skream, Benga i mnogi drugi.

Sljedeće ime ovog festivala je Bad Copy – hip hop sastav iz Beograda nastao 1996. godine, a čine ga nerijetko kontroverzni trojac Sky Wikluh, Timbe i Ajs Nigrutin. Iza sebe imaju četiri studijska albuma – “Orbod mebej”, “Sve sami hedovi”, “Najgori do sada” i “Krigle” objavljen nakon dvogodišnje pauze u radu.

Foto: Tuborg Open Fair
Foto: Tuborg Open Fair

Na Velesajmu nastupa i Mmmeniga, poznatiji kao Vedran Meniga, a počeo je kao bubnjar u legendarnom šibenskom punk bendu Nula, da bi nastavio bubnjati za Radikal Dub Kolektiv koji je u live formaciji objedinjavao dub, reggae, ska ili punkrock.

Svoj set će odraditi i Drumroll , live drum’n’bass projekt Janka Novoselića (bubanj – Kozmodrum, Strobelyx, TBF, Tobogan) te Bogumila Kulage poznatijeg i kao Theron Tourett (synthevi – ABOP, Sinestet).

Za party je zadužen najistaknutiji zagrebački klupski program, Chew The Fat! CRO, i ovim događajem nastavlja seriju sjajnih gostovanja. Rezidenti programa Yesh i DMT, uz podršku MC Tone Tuora i vj -polygona na vizualima, osigurat će masni bass i dokazati zašto su referentna točka za bass glazbu u regiji te već redoviti izvođači Outlook festivala iz godine u godinu.

Ulaznice za Tuborg Open Fair dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, a 65 na dan događaja.

Nakon što smo podijelili prvih šest, spremili smo vam još 2×1 upada. Sve što trebate je ispod članka u komentaru ostaviti vaše ime i prezime. Dobitnike izvlačimo 20. svibnja navečer, sretno!

Be social

Komentari