Film

Što nas očekuje povodom osmog izdanja Star Film Festa

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Pred nadolazeće osmo izdanje Star Film Festa, u srijedu 18. kolovoza, održana je službena konferencija za medije. Festival su predstavili direktor Matija Holjevac, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik INE Damir Butković, producentica Star Film Festa Laura Pripić i voditeljica media sektora Klara Berdais.

Star Film Fest pod krilaticom „Made of Stardust“ održat će se uživo od 26. do 28. kolovoza u Sisku, ali i putem live streama na službenim stranicama Festa. Zaprimljeno je 526 prijava filmova iz 50 različitih zemalja od kojih je za prikazivanje izabrano 39. Velik interes s obzirom na prisutnost koronavirusa izazvao je zadovoljstvo organizatora koji naglašavaju kako će program biti realiziran u skladu preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH na lokacijama vanjskog prostora Kazališta 21 i novoobnovljenog prostora Centra Kreativne Industrije Sisak.

Ovogodišnji žiri čine: Iva Rosandić, Karlo Maloča, Lucia Stefania Glavic Mandarić i Tena Pataky. Predstavnici konferencije ističe prepoznatljivost i kvalitetu festivala koji uz brojne suradnike realizira bogat program uz mnoštvo popratnih sadržaja. Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček naglašava: “Mislim da svi kada čuju ime Star Film Fest, ga poistovjećuju sa dobrom mladom, energičnom ekipom koja nam svake godine ponudi nešto novo.”

Uz natjecateljske projekcije u live i online formatu, publika će ove godine moći uživati u izložbi organiziranoj u suradnji s Gradskim muzejom Sisak te karlovačkom platformom F12, brojnim radionicama i glazbenom programu. Zanimljivost je i ostvarena suradnje s Hrvatskim željeznicama koje posjetiteljima osiguravaju 40% popusta na povratnu kartu vlakom.

Uloženi trud u organizaciju festivala dokaz je da se i u vremenu pandemije kulturni događaji moraju održavati bez obzira na poteškoće te publici ponuditi što bolji doživljaj.

Be social

Komentari