Glazba

Studentski četvrtak Radio Studenta u Klubu uz Shoot Me Wendy i Lolitu

Vrijeme čitanja: 2 minute

radio studentRadio Student se nakon kraće pauze ponovno pokreće Studentski četvrtak, ovog puta svaki drugi četvrtak na nekom drugom mjestu. Nova shema započinje 10.4. u klubu Klub, gdje će žestoki powerpoperi Shoot Me Wendy, održati promociju svog novog EP-a „Sticky Floors“.

Podršku SMW daje Lolita, indie/rock/pop trojac koji je svoj novi EP „Bombs away“ izdao na Valentinovo, pa ga ovim putem i predstavlja! Za glazbu prije i između bendova brine se istančano uho DJ-a Radio Studenta.

Shot Me Wendy (SMW) je powerpop/post punk bend iz Zagreba koji žestokim riffovima, melodičnim basom i ženskim vokalom stvara prepoznatljiv zvuk na hrvatskoj sceni.

Nakon što su za prvi spot I’ve drowned myself osvojili nagradu Circoolar za najbolji video uradak, nastupili su u brojnim klubovima i na značajnim festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije te 2013. godine konačno su snimili svoj prvi album „Sine Waves“ za Geenger Records.Novi EP ima 6 pjesama, a zadržava prepoznatljiv zvuk benda. Album je, kao i prethodnik, sniman u studijima Pod.room i ZG Zvuk, producent i snimatelj je Dražen Gavrilović, a izdaje ga još jednom, Geenger Records.

Lolita je indie/pop/rock band iz Koprivnice nastao krajem kolovoza 2010. godine. Band čine 3 člana – Antonio Hanžek (bubanj), Karlo Cmrk (bass) i Ivan Grobenski (gitara, vokal). Početkom 2011. godine snimili su istoimeni EP s 8 autorskih pjesama, a 2013. godine izašao im je i prvi LP “Lipstick Pop” u nakladi RockLive promotiona.

U veljači ove godine izašao im je EP „Bombs Away“, kao najava drugog po redu studijskog albuma. „Bombs Away“ sadrži tri pjesme, a snimljen je u studiju Miroslava Evačića, koji potpisuje i produkciju EP-a.

Sve ostale informacije možete naći na službenom Facebook eventu.

Sljedeći Studentski četvrtak Radio Studenta održat će se 24.4. u Močvari, kada ekipa emisije Radio Studenta 3600 sekundi odabire finalista Hrvatskog glazbenog festivala.

Be social

Komentari