Istaknuto
03.06.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Počinje glasanje za jedan od osam novih domaćih i regionalnih singlova koje donosimo i u ovotjednoj Novoj glazbi na Ziheru.

02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

Glazba

Suunsi se nakon šest godina vraćaju u Tvornicu kulture

01.03.2019. Ziher.hrFoto: Facebook.com/suunsband
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Sjajna montrealska četvorka Suuns, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. travnja. U Hrvatsku se vraćaju u sklopu turneje uz album “Felt” koji je objavljen u ožujku prošle godine.

Već debi albumom “Zeroes QC” objavljenim 2010. zainteresirali su indie scenu mješavinom post punka, eksperimentalnog rocka i popa te jako brzo postigli ono na čemu drugi rade godinama. Nezavisna kritika, pogotovo ona koja se posebno uvažava, predstavila ih je kao “#1 Best New Band of 2011”, ali posebnu pažnju skretali su prema intenzivnim, eksplozivnim live nastupima prepunim mračne i opasne estetike.

Uslijedile su svirke na uglednim europskim festivalima poput Primavere, Pukkelpopa i Off-a, dok ih je Amerika upoznala na turneji s Handsome Furs te nastupom na SXSW u Austinu. Vrijeme između dva albuma skratili su krajem 2011. godine singlom Bambi / Red Song, da bi u studenom 2012. objavili izuzetno uspješan “Edi’s Dream”. Uslijedilo je izdanje “Hold/Still” 2016. godine te “Felt” u ožujku 2018. kojeg je Pitchfork ocijenio s visokih 7.4.

Svoj premijerni nastup u našoj zemlji Suuns su imali 2011. na Terraneu, nakon čega su 2013. svirali u Tvornici kulture. U najveću hrvatsku koncertnu dvoranu vraćaju se u petak, 5. travnja, praćeni dvojcem Scattered Clouds.

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 70 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 90 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dirty Old Shop (Tratinska 18),  Rockmark (Berislavićeva 13) i online putem Entrio.hr-a.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Komentari