Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Film

15. Tabor Film Festival počinje za par dana: Satnica i posljednje informacije

04.07.2017. Ziher.hrFoto: Press [Boris Krstinić i Alen Meniga]
Vrijeme čitanja: 3 minute

Tabor Film Festival objavio je kompletnu satnicu za sve glavne i dodatne programe. Preko 200 kratkometražnih filmova, više od 30 glazbenih izvođača na pet pozornica, predavanja, radionice, promocije knjiga, izložbe, tjelovježba i povorka oldtimera očekuje posjetitelje u samo četiri dana od 6. do. 9. srpnja. Raspored i satnicu cijelog festivala možete pogledati ovdje.

Međunarodna i domaća filmska konkurencija

Glavni filmski program Tabor Film Festivala obiluje sjajnim naslovima u konkurenciji za nagrade. U ovogodišnjem međunarodnom natjecateljskom programu nalazi setridesetak vrhunskih ostvarenja kratkog metra, među kojima će se naći i nekoliko pobjednika svjetskih festivala. Domaća konkurencija uz probrane recentne naslove donosi i dvije svjetske premijere: dokumentarac o slovenskim lovačkim običajima i ritualima Lovačka sreća Maje Alibegović, te eksperimentalni film Tutasputa u kojem se redateljica Ane Paške poigrava sa žanrom westerna.

Popratni filmski program donosi retrospektivu slovenske redateljice Špele Čadež, najbolje filmove poljske animacije, filmove Marijana Lončara u programu “Zagorski specijal”, izbor filmova Michaela Pattisona, program Europske filmske akademije “Kratko je bitno!”, filmove festivala filmova za djecu KIKI te poseban program filmova na temu izbjeglištva pod nazivom “Granice prihvaćanja” u suradnji s inicijativom Dobri domaćini. Poseban doživljaj gledanja filmova, kao i zadnjih godina, donose programi “Sound&Vision” s glazbom izvođenom uživo te “Noć žive publike“.

Foto: Monika Bračević

Glazba na pet pozornica

Tabor Film Festivala ove godine ima i nikad bogatiju glazbenu ponudu. Na čak pet pozornica nastupit će Urban & 4, Let 3, Matija svira Arsena, My Baby, Jimmy Stanić & Sexy Boys, Kries (powered by Dobri domaćini), M.O.R.T., Antenat, Stems, Stray Dogg, Foltin, Žen, Oridano Gypsy Jazz Band, Kozmodrum, DJ Venom, Porto Morto, Lovely Quinces, Ufoslavians (dj set), J.R. August, Dr. Smeđi Šećer, persons from porlock, All Strings Detached, dRUMELODY, M.I.L.E., Haris Pilton, Dječak iz Vode, Univerzitas i pobjednici natječaja za bendove Achromatic Attic i Haiku Garden.

Posjetitelji će moći uživati i u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca na Tabor Varosh stageu, dočekati zalazak sunca uz pogled na zagorske brege na Sunset stageu (powered by Radio Študent), plesati do zore na Goulash Disko stageu ili uživati u hrani, dobroj kapljici i jazzu u restoranu Grešna gorica. Novitet su i koncerti u Sobi za mučenje i Dvorskoj kapelici.

Izložbe, radionice, predavanja

Posebnost festivala su brojni dodatni sadržaji. O budućnosti obrazovanja kroz film i glazbu govorit će Boris Jokić, jedan od najvažnijih aktera kurikularne reforme. Promocija knjige „Vjera u dijalog“ autora Zorana Grozdanova i Nebojše Zelića bit će prava prilika za razgovor između sekularnog i religijskog, a knjigu „Horizonti ateizma: prepiska o vjeri, znanosti i smislu života“ predstavit će autori Pavel Gregorić i Željko Porobija, dvojica ateista sasvim različitih životnih puteva.

Radionicu snimanja i fotografiranja dronom vodit će Ivan Vidaković iz HexaWorxa, dok će za dvodnevnu radionicu o osnovama dj-inga zadužen biti višestruko nagrađivani DJ Venom. Senegalski glazbenici Commi Balde i Abi Seydi vodit će radionicu „Afro Djembe Dance“ u kojoj će se osim sviranja afričkih instrumenata učiti i prigodan ples (powered by Dobri domaćini). Prijave za sve radionice obavezne su do 5. srpnja na radionice.tff@gmail.com.

Umjetnica Vanda Kreutz predstavit će se instalacijom “Nevidljivo” u kojoj istražuje fenomen digitalnog svjetla koje ljudskom oku postaje vidljivo tek putem digitalne kamere, dok će se multimedijalni umjetnici Vladimir Frelih i Dragan Matić predstaviti “Sifonijom” u kojoj performativnim videima duhovito naglašavaju apsurdnost ljudskih aktivnosti, posebno na prostoru zapadnog Balkana. No hangover workout je jutarnja tjelovježba u kojoj će sudionici protegnuti svoje mišiće i koščice te pripremiti se za nadolazeći dan, a sve to pod vodstvom instruktorice yoge i pilatesa Ive Sirotić. Tjelovježba je idealna u kombinaciji s Veronika Mamurluk Kornerom na kojem će se svaki dan liječiti glavobolja u suradnji s mini mljekarom Veronika iz Desinića. U suradnji s inicijativom Dobri domaćini organiziran je i dječji vrtić s radionicama svaki dan od 14 do 20h.

Ulaznice i prijevoz

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 195 kuna, na ulazu će koštati 240 kuna. U prodaji su i dnevne ulaznice po cijeni od 65/80 kuna za četvrtak i nedjelju odnosno 85/100 kuna za petak i subotu. Kamp koji je otvoren dan prije i nakon Festivala uključen je u cijenu, a rezervacije su obavezne na kamp.tff@gmail.com. Posjetitelji TFF-a će uz predočenje ulaznice vozaču moći ostvariti kupnju jednosmjerne karte s popustom od 30%, te povratne karte s popustom od 50%. Kupnja karata na drugim prodajnim mjestima osim autobusa Presečki Grupe nije moguća.

Redovne popodnevne linije Zagreb-Desinić će po potrebi prometovati do podnožja Tabora, dok će linija 04:15 Desinić-Zagreb u petak, subotu i ponedjeljak te linija 05:50 Desinić-Zagreb u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak kretati od podnožja Tabora s pet minuta ranijim polaskom nego iz Desinića. Vozni red može se provjeriti na ovdje. Svi posjetitelji imat će popust od 50% na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desinića.

(Visited 139 times, 1 visits today)

Komentari