Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Glazba

Tamara Obrovac Transhistria u Aquariusu

12.06.2021. Ziher.hrFoto: Darija Cikač
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja 24. lipnja u klubu Aquarius na Jarunu, odvesti na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom.

Ovaj kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument.

Tamara je unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam diskografskih nagrada “Porin”, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se na terasi kluba Aquarius uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije Covida-19. Početak događanja zakazan je za 20 sati kada će se otvoriti vrata kluba. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr po cijeni od 100 kuna.

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Komentari