Istaknuto
21.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova glazba ovog tjedna donosi izbor od pet domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje se može glasati do sljedeće srijede.

15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

Glazba

Tamara Obrovac Transhistria Electric sviraju album “Neću više jazz kantati” u Vintageu

16.10.2018. Glazbena redakcijaFoto: Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Tamara Obrovac oživjela je projekt Transhistria Electric koji će u četvrtak, 18. listopada dovesti u Vintage Industrial Bar. Riječ je o električnoj inkarnaciji Transhistria Ensemble, vjernog pratećeg sastava jazz dive Tamare Obrovac. U toj formaciji 2009. godine objavili su sjajan album “Neću više jazz kantati” na kojem se Obrovac poigrala funk i soul žanrovima, u skladu s naslovom ploče. Ziher je album odabrao kao jedan od 25 najboljih hrvatskih albuma od neovisnosti.

“Predana njegovateljica istarskih dijalekata koja inspiraciju često pronalazi u folklornim motivima i narodnoj književnosti na albumu “Neću više jazz kantati” u svom se stilu poigrala funk i ska ritmovima, čime je svojoj unikatnoj fuziji etno jazza dala širinu i poletnost. Inače akustičan prateći sastav Transhistria Ensemble transformirala je u Transhistria Electric uz dodatak električnih orgulja i puhačke sekcije. Razigrane aranžmane sama potpisuje, Rambo Amadeus gostovao je na urnebesnom Turbo funku, predivna je i neočekivana obrada šlagera Moj galebe, a vrhunac albuma je osam i pol minuta duga Črno zlo, neizostavni favorit njenih koncerata.”

-> Top 25: Najbolji hrvatski albumi od neovisnosti

Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja, posljednjih je godina stekla veliku popularnost. Uz međunarodnu koncertnu aktivnost, Obrovac sklada i glazbu za kazalište i film za koju je višestruko nagrađivana. Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi etablira Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je, koristeći elemente vlastite tradicije, stvorila osebujan glazbeni izričaj i upravo to ju čini prepoznatljivom na svjetskoj glazbenoj sceni.

Ulaznice

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti za 55 kn, dok ćete na ulazu morati izdvojiti 70 kn. Možete ih kupiti u Dirty Old Shopu i Vintage Industrial Baru.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Komentari