Istaknuto
20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Glazba

Tamara Obrovac Transhistria Electric sviraju album “Neću više jazz kantati” u Vintageu

16.10.2018. Glazbena redakcijaFoto: Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Tamara Obrovac oživjela je projekt Transhistria Electric koji će u četvrtak, 18. listopada dovesti u Vintage Industrial Bar. Riječ je o električnoj inkarnaciji Transhistria Ensemble, vjernog pratećeg sastava jazz dive Tamare Obrovac. U toj formaciji 2009. godine objavili su sjajan album “Neću više jazz kantati” na kojem se Obrovac poigrala funk i soul žanrovima, u skladu s naslovom ploče. Ziher je album odabrao kao jedan od 25 najboljih hrvatskih albuma od neovisnosti.

“Predana njegovateljica istarskih dijalekata koja inspiraciju često pronalazi u folklornim motivima i narodnoj književnosti na albumu “Neću više jazz kantati” u svom se stilu poigrala funk i ska ritmovima, čime je svojoj unikatnoj fuziji etno jazza dala širinu i poletnost. Inače akustičan prateći sastav Transhistria Ensemble transformirala je u Transhistria Electric uz dodatak električnih orgulja i puhačke sekcije. Razigrane aranžmane sama potpisuje, Rambo Amadeus gostovao je na urnebesnom Turbo funku, predivna je i neočekivana obrada šlagera Moj galebe, a vrhunac albuma je osam i pol minuta duga Črno zlo, neizostavni favorit njenih koncerata.”

-> Top 25: Najbolji hrvatski albumi od neovisnosti

Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja, posljednjih je godina stekla veliku popularnost. Uz međunarodnu koncertnu aktivnost, Obrovac sklada i glazbu za kazalište i film za koju je višestruko nagrađivana. Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi etablira Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je, koristeći elemente vlastite tradicije, stvorila osebujan glazbeni izričaj i upravo to ju čini prepoznatljivom na svjetskoj glazbenoj sceni.

Ulaznice

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti za 55 kn, dok ćete na ulazu morati izdvojiti 70 kn. Možete ih kupiti u Dirty Old Shopu i Vintage Industrial Baru.

(Visited 175 times, 4 visits today)

Komentari