Film

Tjedan u Kino Gaj uz senzorne projekcije, nastavak „Čudesnih zvijeri“ i Zagreb Film Festival

kino gaj
Foto: press Kino Gaj
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Varaždinsko Kino Gaj ovotjedne projekcije započinje u utorak, 13. studenog, s dokumentarnim filmom Rodbina redatelja Vitalija Manskog. Redateljeva obitelj postaje predmetom precizne i dubinske analize podijeljene Ukrajine, a pokazuje i da je dihotomija na kojoj inzistiraju mediji, ona o istoku protiv zapada, pogrešna i uglavnom promašuje perspektivu Ukrajinaca.

U utorak će gledatelji moći pogledati biografski film o bendu Queen, izuzetan Bohemian Rhapsody, redatelja Bryana Singera.

Četvrtak je spreman za senzornu projekciju o kojoj smo već pisali te će tako najmlađi od 10 sati ujutro moći pogledati Peanuts Movie. Ulaz na taj film je besplatan.

Kasnije ponovno gledamo Rodbinu te nastavak iz franšize Harryja Pottera Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela. U novom nastavku ponovno se prati Newta Scamandera (Eddie Redmayne), ali ovaj put i Albusa Dumbledorea (Jude Law) u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu (Johnny Deep).

Petak nam donosi trostruke projekcije – animirani Grinch (sinkronizirani) već od 16 sati, a zatim od 18 sati slijedi film otvaranja ovogodišnjeg Zagreb Film FestivalaVoljeni. U programu od 20 sati i 30 minuta ponovno se gledaju Čudesne zvijeri.

Subota donosi još jednu senzornu projekciju uz besplatan ulaz, a u popodnevnim terminima gledamo još jedan film sa ZFF-a – Stari momci. Također, taj dan na programu je Grinch i Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela.

Tjedan u Kino Gaj završava se uz već spomenute – Grincha i Čudesne zvijeri – te posljednji film sa ZFF-a koji gledamo u varaždinskom kinu – Hala ide u rat, islandski film koji donosi intimne ‘ratne prilike’ koje pratimo na vrlo komičan i topao način uz puno islandske folklorne muzike.

Be social

Komentari