Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Film

Travanj u riječkom Art-kinu u znaku glazbe

31.03.2017. Ziher.hrFoto: Press Discovery Film
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od 1. travnja na veliko platno Art-kina stiže novi film Xaviera Dolana «Samo je kraj svijeta» te Oscarom nagrađeni «Trgovački putnik». Sredinom mjeseca stiže i novi film Jima Jarmuscha «Paterson», izvanredna talijanska drama «Potpuni stranci», romantična drama «Golman»… Bogat dokumentarni program donosi «Safari» Ulricha Seidla, «Gdje je sljedeća invazija?» Michaela Moorea, «Prvi ponedjeljak u svibnju» Andrewa Rossija

Ponedjeljak, 3. travnja donosi program «Invizibilno kino» i gostovanje američkog umjetnika politika krajolika Jamesa Benninga.

Već u utorak na veliko platno stiže distopijski film «1984», snimljen prema Orwellovom znanstveno-fantastičnom romanu, a u cilju potpore američkim (i kanadskim) nezavisnim kinima koji su organizirali «National Event Day» kako bi najavili nastavak svoje borbe za slobodu govora. Uvod u film će ponuditi Vuk Ćosić, digitalni umjetnik i vođa komuniciranja Rijeka 2020.

Foto: 1984, Art-kino press

Srijeda, 5. travnja nastavlja s programom «Trierove srijede»  uz film «Antikrist» s Willemom Dafoeom i Charlotte Gainsbourg dok ostatak ‘travanjskih srijeda’ donose i drame «Melankolija», oba nastavka «Nimfomanke» te triler «Europa» Larsa von Triera.

Petak, 7. travnja donosi premijeru glazbenog dokumentarca «Dan oslobođenja» o gostovanju kultnog slovenskog benda Laibach u Sjevernoj Koreji, a u goste nam stižu Ivan Novak i Mina Špiler.

Subota, 8. travnja rezervirana je za premijeru igrano-dokumentarnog filma «Je letrika ubila štrige» o fantastičnim bićima Istre, a nakon filma nastupaju ča-metalci Po’ metra crijeva.

Foto: Je letrika ubila štrige, Art-kino press

Nedjelja nastavlja u znaku glazbe. Na repertoaru Art-kina je prvi hrvatski jazz film «Spiritual Market» Johna Karduma i Ire Tomić, a slušamo Porinom nagrađenog mladog glazbenika i slikara Vedrana Ružića uživo na temelju čijeg je albuma i nastao film.

Do kraja mjeseca, održat će se i premijera novog dokumentarnog filma Irene Škorić «Neželjena baština», nastavlja program «Kultno kino» uz uznemirujući film «Funny Games» Michaela Hanekea iz 1997. godine.

Foto: Neželjena baština, Art-kino press

Ulaznice se mogu rezervirati putem maila: ulaznice@art-kino.org

Više: www.art-kino.org

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari