Istaknuto
21.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova glazba ovog tjedna donosi izbor od pet domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje se može glasati do sljedeće srijede.

15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

Film

Tribina “Girls (don’t) just wanna have fun” u sklopu Impulse festivala u Palachu

14.09.2018. Ziher.hrFoto: press Impulse Festival / kolaž: ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Glazbena industrija teško je probojna. Hrvatska je mala država. Alternativna scena još je više micro, a svijet muški?  “Girls (don’t) just wanna have fun” tema je tribine o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica: Lucije Ivšić (Los Angeles AgencyPunčkeCereal Booking, Zagreb), Andree Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monike Marušić (Los Angeles AgencyThe Garden Croatia) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka).

Dođite poslušati što nam imaju za reći na ovu temu 25. 10. u OKC-u Palach od 18 sati na Impulse Festival 2018. Ulaz u Palach je slobodan svima.

O gošćama tribine:

Lucija Ivšić rođena je 25.11.1991. u Zagrebu, odrasta u Vinkovcima gdje ujedno 2007. godine s najboljom prijateljicom Ruby osniva bend Punčke. Tada počinju i njezini prvi doticaji s koncertima, glazbom, skladanjem te menadžmentom i bookingom. Lucija spletom okolnosti preuzima ulogu vođe benda i postaje frontmen, menadžer i booking agent Punčki. Uz studiranje, 2013. godine počinje raditi za Los Angeles agenciju i to primarno kao booking agent i asistent u menadžmentu bendova koji se nalaze u LAA rosteru te u produkciji koncerata.

Nakon nekoliko mjeseci uzima i svog prvog vanjskog izvođača za kojeg radi ekskluzivni booking na svim područjima – Mikija Solusa. Sve više se bavi bookingom i to ne samo za Punčke pa uskoro proširuje vlastiti roster s bendovima kao što je Baden-Baden. Nakon što je diplomirala geodeziju i geoinformatiku i radila godinu dana na fakultetu, zapošljava se u Los Angeles agenciji i postaje službeni booking agent i asistent.

Foto: press Distune Promotion

Danas Lucija ima 26 godina, živi u Zagrebu i osim što primarno radi u Los Angeles agenciji kao booking agent svih LAA artista i asistent produkcije koncerata, surađuje sa stranim bendovima slažući im turneje po Europi, Aziji i USA. Izvršna je producentica Motovun Film Festivala, Dana hrvatskog filma i voditelj nekoliko lokacija Adventa u Zagrebu, a donedavno je radila kao festivalski koordinator i producent Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida. A ono što je njoj najdraže od svega – svira i pjeva u Punčkama.

Riječki boutique festival

Monika Marušić je rano shvatila da se želi baviti radijskim poslom i biti okružena glazbom, pa je tako sve i počelo radom u neprofitnim i komercijalnim medijima, a put je nastavila u PR-u u glazbenoj industriji, s mišlju da ako nešto dobro zvuči svi trebaju za to znati. Trenutno vodi komunikacije za The Garden i njihove brandove, među kojima je i lokacija u Tisnom, dom festivalima kao što su Love International, Defected Croatia ili Dekmantel Selectors, kao i craft pivovara The Garden Brewery koja je prepoznata kao i mjesto odličnih glazbenih događaja. Bavi se i PR-om u zagrebačkom LAA, najbrže rastućoj glazbenoj agenciji, surađuje s Outlook, Dimensions i Sea Star festivalima, a njezina glazbena selekcija se gotovo desetljeće mogla čuti na zagrebačkom Radio Studentu.

Andrea Laurić, rođena 1989., živi u Rijeci. Diplomirala je Kulturalne studije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, magistrirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, te paralelno završila obrazovni program Centra za ženske studije u Zagrebu.

Radila je kao izvršna urednica online magazina VoxFeminae.net, te vodila i surađivala na mnogim projektima u kulturi  (Vox Feminae Festival, Mreža rodnih i kulturnih praksi, Nevidljive sile i dr.), a u novije vrijeme i znanosti.

Od 2014. aktivna je na glazbenoj sceni. Začetnica je klupskog formata TIPSY koji je u dvije godine prezentirao više od 13 suvremenih elektronskih glazbenika/ca, producenata i live nastupa, te ostvario mnoštvo gostovanja. Treća sezona najavljuje postupnu TIPSY transformaciju u concept clubbing – jedinstven spoj glazbe, vizualne umjetnosti & specifične lokacije. Trenutno radi na razvoju kreativnog koncepta novog programa koji bi istraživao zvuk kroz spoj novih tehnologija i umjetnosti.

Promocija urbane kulture

Milja Juretić je 12 godina u industriji eventa, pretežno glazbenih festivala. Ljubav prema kaosu ono je što drži njezin fokus. Počelo je sa željom da sudjeluje u projektima koji promoviraju kulturu kakvom je i sama doživljava. “Brzo se pretvorilo i u želju za adrenalinom kad pokušavaš kontrolirati pulsirajuću organizaciju kao što su festivali. A da bi kontolirao kaos moraš biti vrlo dobro pripremljen. Radi se bez prestanka. I tu je joŠ lifestyle. Ogromna vrijednost koju daje industrija glazbenih eventa. Taj dio je nezamjenjiv. Problema u industriji ima mnogo, ali kad se podvuče crta – ipak je to dream job.”

Impulse je klupski riječki boutique festival koji spaja više gradskih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će petu godinu za redom pet tjedana biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci.

(Visited 243 times, 1 visits today)

Komentari