Glazba

Trickyev novi projekt Skilled Mechanics predstavio novi video uradak za singl Diving Away

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Usuret izlasku albuma i skorim koncertima u regiji Tricky je objavio novi singl s izdanja “Skilled Mechanics”. Pjesma Diving Away u kojoj se kao vokal istaknuo bubnjar Luke Harris dobila je i svoj videospot.

Tricky dolazi u Hrvatsku sa svojim novim projektom Skilled Mechanics i istoimenim albumom koji će bit objavljen 22. siječnja. LAA ga dovodi na tri ekskluzivna klupska nastupa – u beogradski Dom omladine 26.,  splitsko Judino drvo 28. te u zagrebačku Močvaru 29. siječnja 2016. godine.

Uoči izlaska albuma objavljen je novi videospot Diving Away kojeg je režirao sam Tricky, a za vokal je zadužen njegov dugogodišnji bubnjar i član Skilled Mechanics projekta, Luke Harris. Diving Away je verzija pjesme Porpoise Head benda Porno For Pyros. Kako sam Tricky kaže, s njima je bio na turneji u Australiji 1996. godine, kada ga je pratila tada četverogodišnja kćer Mazy koja je očarala frontmena Perryja Farrella. “Vodio nas je u Sealand i pokušavali smo ugurati dječja kolica u metro. Koliko velikih umjetnika bi to učinilo, mislim da to govori puno o njemu. Jako poštujem Perryja i oduvijek sam htio napraviti obradu neke njegove pjesme”, pojašnjava Tricky. Glavni vokal na pjesmi je Luke Harris, Trickyjev dugogodišnji bubnjar. “Na nedavnoj turneji sam bio u garderobi dok je bend imao tonsku probu, jasno sam čuo vokale, ali odjednom je došla Francesca Belmonte, pjevačica s kojom stalno surađujem. Nisam znao što se događa, a na pozornici je moj bubnjar mijenjao Francescu. Tada sam mu rekao da će na mom sljedećem projektu on biti moj vokalist”, prisjeća se Tricky.

Zamišljen kao glazbeni kolektiv bez granica, Skilled Mechanics je otvoren za različite suradnje, a trenutno ga uz Trickyja čine DJ Milo, jedan od najboljih prijatelja i suradnik još s kraja 80-tih iz vremena ekipe The Wild Bunch, koja je kasnije oformila Massive Attack, te bubnjar Luke Harris. Skilled Mechanics je izraz originalnog britanskog talenta koji se razvija i prilagođava budućnosti, a upravo to Trickyja čini vitalnim kao umjetnika te je specifičnost novog materijala je Trickyjevo preuzimanje glavnog vokala. Tricky je želio istražiti novi katalog pjesama na kojem se ne oslanja isključivo na ženske vokale, a upravo mu novi projekt dozvoljava da surađuje s raznim umjetnicima i ujedno stavi svoje vokalne sposobnosti pod povećalo.

Debitantski album Skilled Mechanicsa sadrži 13 pjesama, a singl Beijing To Berlin na kojem je Tricky mikrofon podjelio s kineskom repericom Ivy je najavio album. Uz Diving Away, još jedna obrada na albumu na kojoj je vokal Luke Harris je i Bother koju originalno potpisuje Corey Taylor. Drugi član i jedna od ključnih Skilled Mechanics osoba je DJ Milo uz kojeg neke od stvari zvuče kao old school hip hop, ali na moderan način. Sam Tricky je na albumu podijelio svoju iskrenu priču kroz pjesmu Boy koja progovara o njegovim životnim problemima zbog lošeg djetinjstva. Uz gostujuće vokale londonske pjevačice Renate Platon, kao i danske kantautorice Oh Land na pjesmi I’m Not Going, na albumu sudjeluje i jedna od Trickyjevih stalnih suradnica Francesca Belmonte na pjesmi We Begin, a album broji i suradnje s Ann Dao i Xdare.

Debitantski istoimeni album Skilled Mechanics službeno će biti objavljen 22. siječnja 2016. godine. Premijerne nastupe u Hrvatskoj gledamo u Splitu 28. i Zagrebu 29. siječnja.

Ulaznice za zagrebački koncert su po cijeni od 140 kn. Na dan koncerta, 29. siječnja za ulaz će trebati izdvojiti 160 kn. Broj ulaznica je limitiran.

Be social

Komentari