Vizart

U sklopu Bijele noći zatvara se zagrebački Art Park

art park
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Art Park festival poziva na zajedničko druženje u zagrebačkom parku u Tomićevoj povodom zatvaranja vrlo aktivne sezone. U četvrtak, 29. rujna priprema se humanitarna aukcija street art radova, a u subotu 1. listopada program službeno završava uz projekt Rabbit Hole u kulturnoj manifestaciji Bijela noć.

Projekt Bijela noć (Nuit Blanche) drugu godinu zaredom ujedinjuje raznovrsne umjetničke intervencije i kulturna događanja te obogaćuje turističku ponudu grada. U manifestaciji sudjeluju brojne kulturne ustanove i institucije koje su za tu priliku osmislile prigodne programe koji će trajati do 1 sat ujutro.
Tako će na čak 18 lokacija u našem gradu, svoje programe predstaviti: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Francuski institut, Muzej za umjetnost i obrt, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori, Etnografski muzej, Lauba-Kuća za umjetnost i ljude, a uključeni su i Art park, Vintage festival, HAVC, Festival eksperimentalnog filma, Mozgaonica, Pogon Jedinstvo, BuntArt i Turistička zajednica grada Zagreba.
Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, oni programi na otvorenom se otkazuju.

Art Park Festival pokrenula je udruga Pimp My Pump i tako obnovila i očistila dugo godina zapušten park na lokaciji između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta. Od kraja lipnja 2016. godine posjetiteljima je nudio raznovrstan umjetnički program, a ove subote on se službeno zatvara. Prije samog kraja, u četvrtak od 17 do 21 sat, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u humanitarnoj aukciji na kojoj će moći kupiti drvene panele koje su tijekom ljeta oslikali brojni umjetnici u Art Parku. Sav prikupljeni prihod bit će doniran azilu u Marinićima koji se već neko vrijeme bori s teškom situacijom.

Radove dimenzija 220×140 cm potpisuju: Lunar, Miro Župa, Modul, Hana Tintor, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare, Lav, Svenkie, Sarme, Kolarek, Fat Heat, R2D2, Wane, Dock, Thorn

Ukoliko se tijekom manifestacije Bijela noć nađete u parku, od 13 sati moći ćete sudjelovati u glazbeno-vokalnim radionicama u organizaciji Udruge Praktikum pod umjetničko pedagoškim vodstvom Melite Lovričević. Od 16 sati kreće cjelodnevni glazbeni program u sklopu kojega će se izmjenjivati dj-i Agregat Sun i Kuna s Art Park Jam Crew bendom, a istovremeno će trajati i crtanje uživo. Za 20 sati planirano je paljenje svjetlosnih instalacija, a pedesetak radova raznih umjetnika biti će osvjetljeno na poseban način. To je ujedno prvi put od uređenja parka da se posjetiteljima nudi prilika vidjeti ga osvjetljenim.

Be social

Komentari