nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Nagrade

Imamo ulaznice za novu predstavu ZKM-a, “Tri X i ja”

Foto: www.zekaem.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak, 24. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno je odigrana predstava “Tri X i ja” Filipa Nole. Ovaj komorni triler s elementima komedije apsurda započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnih i drugih društvenih interakcija, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti.

Predstava “Tri X i ja” postavljena je u sklopu projekta Inkubator, osmišljenog kao platforma kojom članovi ansambla ZKM-a razvijaju vlastiti autorski izraz u širem izvedbenom kontekstu. Inkubator je dosad predstavljen dvjema veoma uspjelim predstavama, “Velikom bilježnicom” u režiji Edvina Liverića i predstavom za djecu “Zdrav i čisti dom, to je baš po mom” Kristijana Ugrine, a njima se pridružuje “Tri X i ja” po tekstu Filipa Nole u zajedničkoj režiji Filipa Nole i Arije Rizvić.

Filip Nola dugogodišnji je član glumačkog ansambla ZKM-a, cijenjeni filmski i televizijski glumac te svestrani dramski pisac. Njegovi su dramski tekstovi rado izvođeni i nagrađivani, a za dramu “Jukebox, Melita” dobio je i Nagradu za dramsko djelo Marin Držić. “Nola je kao dramski autor zaigran, nesputan, veoma često na granici političke i svake druge korektnosti, a uz to i žanrovski raznolik, što njegove tekstove čini živim i neposrednim svjedocima vremena u kojem živimo”, napisao je o autoru dramaturg predstave Tomislav Zajec.

U predstavi igraju Anđela Ramljak, Petra Svrtan, Mateo Videk i Paško Vukasović. Suradnica za scenski pokret je Dina Ekštajn, skladatelj Mario Mirković, kostimografkinja Marta Žegura, a scenograf Filip Nola. Predstava ove sezone igra još 25. i 26. svibnja te 9. lipnja. Za izvedbu u nedjelju, 26. svibnja imamo 2×2 ulaznice za svoje čitatelje koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite predstavu pogledati. Dobitnike ćemo objaviti 26. svibnja u podne.

(Visited 302 times, 1 visits today)
Be social

Komentari