Istaknuto
18.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba i ove srijede donosi sedam novih domaćih i regionalnih singlova između kojih možete glasanjem odabrati favorita i nešto stranih preporuka.

12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

Nagrade

Imamo ulaznice za novu predstavu ZKM-a, “Tri X i ja”

25.05.2019. Ziher.hrFoto: www.zekaem.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak, 24. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno je odigrana predstava “Tri X i ja” Filipa Nole. Ovaj komorni triler s elementima komedije apsurda započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnih i drugih društvenih interakcija, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti.

Predstava “Tri X i ja” postavljena je u sklopu projekta Inkubator, osmišljenog kao platforma kojom članovi ansambla ZKM-a razvijaju vlastiti autorski izraz u širem izvedbenom kontekstu. Inkubator je dosad predstavljen dvjema veoma uspjelim predstavama, “Velikom bilježnicom” u režiji Edvina Liverića i predstavom za djecu “Zdrav i čisti dom, to je baš po mom” Kristijana Ugrine, a njima se pridružuje “Tri X i ja” po tekstu Filipa Nole u zajedničkoj režiji Filipa Nole i Arije Rizvić.

Filip Nola dugogodišnji je član glumačkog ansambla ZKM-a, cijenjeni filmski i televizijski glumac te svestrani dramski pisac. Njegovi su dramski tekstovi rado izvođeni i nagrađivani, a za dramu “Jukebox, Melita” dobio je i Nagradu za dramsko djelo Marin Držić. “Nola je kao dramski autor zaigran, nesputan, veoma često na granici političke i svake druge korektnosti, a uz to i žanrovski raznolik, što njegove tekstove čini živim i neposrednim svjedocima vremena u kojem živimo”, napisao je o autoru dramaturg predstave Tomislav Zajec.

U predstavi igraju Anđela Ramljak, Petra Svrtan, Mateo Videk i Paško Vukasović. Suradnica za scenski pokret je Dina Ekštajn, skladatelj Mario Mirković, kostimografkinja Marta Žegura, a scenograf Filip Nola. Predstava ove sezone igra još 25. i 26. svibnja te 9. lipnja. Za izvedbu u nedjelju, 26. svibnja imamo 2×2 ulaznice za svoje čitatelje koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite predstavu pogledati. Dobitnike ćemo objaviti 26. svibnja u podne.

(Visited 161 times, 3 visits today)

Komentari