Istaknuto
27.11.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Vlada Republike Hrvatske odlučila je odbiti prijedlog o smanjenju stope PDV-a s 25% na 5% na menstrualne potrepštine i to ne jednom, već dva puta!

24.11.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Vanessa Rubin & Scat Circle by Lela Kaplowitz večeras u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće

17.05.2019. Ziher.hrVanessa Rubin
Vrijeme čitanja: 2 minute

Organizacija festivala Jazz.hr/proljeće za petak 17. svibnja je pripremila dva sjajna programa! Večer će započeti koncertom Vanesse Rubin i Jazz orkestra Muzičke akademije, a nastavit će sjajnim Scat Circleom by Lela Kaplowitz.

Pjevačica toplog glasa kristalne jasnoće, Vanessa Rubin je studirala klasičnu glazbu, ali rano je prešla na jazz. Njezina je karijera doživjela uzlet nakon što se 1982. preselila u New York gdje je nastupala s kvartetom Pharoaha Sandersa. Od tada je ostvarila suradnje s vrhunskim jazz glazbenicima, uključujući Kennyja Barrona, Cecila Bridgewatera, Tootsa Thielemansa, Clarka Terryja, Cedara Waltona i Herbiea Hancocka, kao i orkestrima Lionela Hamptona, Mercera Ellingtona i Woodyja Hermana. Objavila je desetak vlastitih albuma na kojima su joj partneri bili ugledni jazzisti, među ostalima Cecil Bridgewater, Kenny Burrell, Monty Alexander, Billy Higgins, Eric Alexander i Don Braden.

Lela Kaplowitz

Jazz orkestar Muzičke akademije u Zagrebu sačinjavaju najvećim dijelom studenti zagrebačke Akademije, a povremeno im se pridružuju gosti. Oni su mladi, ali pod vodstvom prof. Saše Nestorovića sviraju uvjerljivo, s primjerenom dinamikom, lijepim bojama i driveom, te smislenim solima. U kratkom razdoblju postali su hit na hrvatskoj jazz sceni; stekli su mnogobrojnu publiku koju oduševljavaju uigranim i atraktivnim izvedbama.

Nakon koncerta legendarne Vanesse Rubin uz Jazz orkestar Muzičke akademije, nastavljamo u vokalnom stilu u Kontesi u kojem nas očekuje nastup perspektivnih hrvatskih jazz vokalistica uz pratnju jazz tria. Repertoar uključuje prepoznatljive jazz standarde te skladbe iz američke i brazilske pjesmarice uz nezaobilaznu vokalnu improvizaciju. Za nastup ih je pripremila pjevačica i pedagoginja Lela Kaplowitz, cijenjena i nagrađivana jazz vokalistica sa svjetskim iskustvom. Njene su izvedbe američke jazz pjesmarice i autorskih skladbi pamtljive, prožete strašću i pozitivnom energijom. Edukativnim se radom bavi od 2005., podučavajući tehniku pjevanja i improvizaciju. Poznat je njezin program “Jazz na kotačima” s kojim je proputovao cijelu Hrvatsku promovirajući jazz glazbu mlađim naraštajima. Osim toga, drži seminare i radionice o jazzu za razne uzraste, od predškolaca do ljudi odrasle dobi, te redovno organizira koncerte za svoje pjevače. Poznata je po korištenju nekonvencionalnih metoda kojima uspješno motivira i nadahnjuje polaznike svojih radionica.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Ulaznice za proljetno izdanje Jazz.hr-a u prodaji su putem sustava ulaznice.hr

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari