Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Vizart

Velika izložba i party Graffiti na Gradele u zagrebačkom SC-u

01.02.2018. Ziher.hrFoto: Graffiti na Gradele
Vrijeme čitanja: 2 minute

Međunarodni graffiti i street art festival Graffiti na Gradele iz Bola na otoku Braču sa svojim aktivnostima u 2018. godini kreće već ove subote, 3. veljače u Zagrebu. Drugu godinu zaredom će se u Studentskom centru pola godine prije samog festivala održati veliko i sadržajem bogato druženje.

U predvorju Kina SC od 18 sati očekuje vas izložba radova prijatelja i umjetnika koji djeluju kroz Graffiti na Gradele platformu. Svoje radove izložit će poznati zagrebački graffiti umjetnici Lunar, Chez 186, Sarme, Royal i Casino, mladi umjetnik Glitchboy2000, fotograf Silkfatblues, umjetnički dvojac RELOADER te ilustratorica i dizajnerica Ana Kovačić. Za postav izložbe zadužena je Antonija Bačić, mlada zagrebačka umjetnica i autorica vizualnog identiteta festivala Graffiti na Gradele.

Uz izložbu održat će se i predstavljanje fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda koje su nedavno objavljene i koje svojim stranicama dokumentiraju ono što nas svakodnevno okružuje na gradskim ulicama. Prilikom predstavljanja knjiga održat će se razgovor s autorima i izdavačima, a u razgovoru će sudjelovati i umjetnici Lunar i TKV, čiji radovi se između ostalih i nalaze u knjigama.

Foto: Graffiti na Gradele

Osim vrhunskih radova domaćih umjetnika i predstavljanja graffiti fotomonografija, za sve prisutne organiziran je i party do ranog jutra uz DJ-e Olivera (Bassinga, Krankšvester), Zembu i Reska (BLAW:BLAW) te Kunu.

Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Na jednom mjestu okupit će se cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene do onih najmlađih, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja.

Ulaz na cjelokupno događanje je besplatan.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari