Istaknuto
03.06.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Počinje glasanje za jedan od osam novih domaćih i regionalnih singlova koje donosimo i u ovotjednoj Novoj glazbi na Ziheru.

02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

Vizart

Velika izložba i party Graffiti na Gradele u zagrebačkom SC-u

01.02.2018. Ziher.hrFoto: Graffiti na Gradele
Vrijeme čitanja: 2 minute

Međunarodni graffiti i street art festival Graffiti na Gradele iz Bola na otoku Braču sa svojim aktivnostima u 2018. godini kreće već ove subote, 3. veljače u Zagrebu. Drugu godinu zaredom će se u Studentskom centru pola godine prije samog festivala održati veliko i sadržajem bogato druženje.

U predvorju Kina SC od 18 sati očekuje vas izložba radova prijatelja i umjetnika koji djeluju kroz Graffiti na Gradele platformu. Svoje radove izložit će poznati zagrebački graffiti umjetnici Lunar, Chez 186, Sarme, Royal i Casino, mladi umjetnik Glitchboy2000, fotograf Silkfatblues, umjetnički dvojac RELOADER te ilustratorica i dizajnerica Ana Kovačić. Za postav izložbe zadužena je Antonija Bačić, mlada zagrebačka umjetnica i autorica vizualnog identiteta festivala Graffiti na Gradele.

Uz izložbu održat će se i predstavljanje fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda koje su nedavno objavljene i koje svojim stranicama dokumentiraju ono što nas svakodnevno okružuje na gradskim ulicama. Prilikom predstavljanja knjiga održat će se razgovor s autorima i izdavačima, a u razgovoru će sudjelovati i umjetnici Lunar i TKV, čiji radovi se između ostalih i nalaze u knjigama.

Foto: Graffiti na Gradele

Osim vrhunskih radova domaćih umjetnika i predstavljanja graffiti fotomonografija, za sve prisutne organiziran je i party do ranog jutra uz DJ-e Olivera (Bassinga, Krankšvester), Zembu i Reska (BLAW:BLAW) te Kunu.

Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Na jednom mjestu okupit će se cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene do onih najmlađih, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja.

Ulaz na cjelokupno događanje je besplatan.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari