Glazba

Pripremi se za festivale: Ferragosto Jam i Graffiti Na Gradele pripremaju drugi Block Party

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sezona festivala samo što nije, dulji dani i sve više sunca najavljuju boravke na otvorenom, piknike i izležavanja po travi. Nakon prošlogodišnjeg nezaboravnog cjelodnevnog druženja u dvorištvu Vintagea, oslikavanja zida, skate sessiona, akustičnih i uštekanih svirki, Graffiti Na Gradele i Ferragosto Jam drugu godinu zaredom nastavljaju zajedničku suradnju u obliku velikog Block Partyja u petak, 28. travnja.

Za preživjeti festivale potrebna je dobra forma i izdržljivost organizma, a budući da bolski Graffiti Na Gradele (27.-29.7.) i orahovački Ferragosto Jam (3.-6.8.) dijeli tek nekoliko dana razlike, krajnje je vrijeme za trening! U dvorištu Vintage Industrial Bara (Savska 160) preko dana, a navečer u njegovoj unutrašnjosti moći ćete provesti sunčani petak i uvesti se u festivalsko raspoloženje.

Kao i prošle godine očekuje vas cjelodnevno crtanje graffita, skate session by Kiosk skateshop, DJ i popodnevni akustični program, a navečer party seli u Vintage gdje vas čekaju odlični bendovi do ranih jutarnjih sati.

Program – do zadnjih zraka sunca

Kada popodne dođete u dvorište Vintage Industrial Bara i naručite svoje osvježenje nakon radnog tjedna, dočekat će vas Chez 186, Sarme, Royal i Casino koje će iscrtavati graffite na zidu, DJ Oliver koji će prskanju sprejeva davati ritam te prostor za skate vratolomije.

Zadnje dnevne zrake sunca hvatat ćete uz akustičnu svirku NLV koji će u dva seta privesti kraju dnevna događanja. NLV ćete moći slušati i na ovogodišnjem desetom izdanju Ferragosto Jama. Na Block Party zagrijavanju izvest će pjesme s hvaljenog albuma prvijenca „NLV“ koji je, iako je izašao pred sam kraj godine, u kratkome roku osvojio publiku i kritiku.

 Program – do prvih zraka sunca

S mrakom selimo u prostor Vintagea gdje vas čekaju nastupi tri velika punk/rap/rock benda – Six Pack, Muscle Tribe of Danger and Excellence i Krankšvester dovest će atmosferu do usijanja, a nakon njih do fajrunta će vas rasplesane držati Tetkine Radosti.

Kultni srpski punk/rockeri Six Pack dolaze se odužiti za nedolazak na zimsko izdanje Ferragosta. S dvadeset i kusur godina karijere, ovi neumorni mladići još su uvijek u naponu snage, a na njihovom nastupu oznojit ćete se kao da je prosječan ljetni dan. Usput i dobro zagrijavanje za jubilarni Ferragosto na kojem također nastupaju iz drugog pokušaja. Četiri puta manje godina, ali s jednakom žestinom nastupaju i Muscle Tribe of Danger and Excellence. Kao dio kolektiva House of Pablo već pet godina povećavaju svoju publiku koju pritom dovode do euforičnih stanja nakon kojih možete samo nagađati otkud sve te modrice po tijelu.

Iz Osijeka stižu i Krankšvester, odnosno dvojac koji čine Sett i 3Ski Stil. U posljednjih su se nekoliko godina probili na sam vrh domaće hip-hop scene, nedavno su objavili četvrti album, a nastup na Block zagrijavanju poslužit će kao uvertira u kolovoški nastup na Orahovačkom jezeru. Nakon njih pozornicu preuzimaju Tetkine radosti koji ravno iz Ljubljane donose samo najbolje što nam je jugoslavenska glazba ostavila – iz škrinje hitova vadit će samo najbolje od glazbe ’60-ih i ’70-ih s ovih prostora.

Ulaznice i prodajna mjesta

Ulaz na dnevna događanja je besplatan, a za prolazak vrata Vintagea morat ćete izdvojiti 50 kuna u pretprodaji, odnosno 65 na dan koncerta. Ulaznice možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili u Vintage Industrial Baru/Kavezu (Savska 160).

Be social

Komentari