Istaknuto
03.07.2020.

Vrijeme čitanja: 12 minute Pratili smo predviđanja pa smo odlučili izdvojiti i prokomentirati programe za kulturu onih koji već danima krase vrh anketa mnogih portala.

01.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Francuski Violent Quand On Aime i domaći Neon Lies u Surogatu (Medika)

03.03.2019. Ziher.hrFoto: facbook.com/ Neon Lies
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Otkad se novi prostor u Medici preuredio i nazvao Surogat, ugostio je mnoge sjajne koncerte i zabave, a još jedan u nizu je ovaj zanimljivi koji spaja naizgled nespojivo uz domaće snage koje rado čujemo uživo i inozemnu pomoć direktno iz Marseillea. U četvrtak, 7. ožujka s početkom u 21 sat (koncert počinje u 22 sata), u Surogatu će nastupiti domaći Neon Lies (bedroom darkwave / minimal synth / soundtrack for fucked up life) i francuski Violent Quand On Aime.

Violent Quand On Aime su trojac koji dolazi iz raznih dijelova Francuske, trenutno stacionirani u Marseilleu, a prvi put se pojavljuju 2015. s tejpom “Trigger Moral”. Iako ih lako možemo definirati kao post-punk/coldwave projekt, VQOA su trojac koji jedan tren ima afinitete za EBM, a drugi za hip-hop ili musique concrete, što su i dokazali odličnim prošlogodišnjim izdanjem za amsterdamski wave label Knekelhuis. Članovi benda su dio Simple Music Experience, DIY kolektiva koji osim što funkcionira kao vrlo aktivni tape/vinyl label, također je i host emisije na LYL radiju, Radio Poison. U Surogatu će odsvirati svoj pedesetominutni live set.

Neon Lies će otvoriti koncertni dio večeri oko 22h svojom analognom psihoterapijom i iskušati par novih, trenutno još neizvedenih crnih bisera. Sve prisutne će nakon koncerata zabaviti i DJ Extinction. Cijela večer u duhu “podržavanja scene” poziva na preporučenu donaciju od 25 kuna.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari