Nagrade

Vodimo vas na koncert Punčki u Tvornici kulture

Foto: facebook.com/puncke, Marija Milin
Vrijeme čitanja: 2 minute

Naš najpoznatiji ženski indie trio, Punčke, nastupit će u Tvornici kulture 18. travnja. Za predgrupu su pozvali ###, noise bend čiji opus karakteriziraju bučni instrumentalni uratci. Mi smo vam priredili upade za ovaj koncert, a kako do njih možete otkriti na kraju teksta.

Bit će to prvi solo koncert Punčki u Velikom pogonu koji će ujedno staviti točku na izuzetno uspješan album “Sunčano s povremenom naoblakom” i najaviti novo izdanje benda koje se očekuje tijekom 2015. godine. Otkad je njihov aktualan album ugledao svijetlo dana Lucija, Anja i Ruby postale su jedan od najtraženijih bendova regije. Dnevnik Punčki uključivao je nebrojene nastupe po klubovima i festivalima među kojima se ističu svirke na Exitu, Szigetu, Superuhu, u rasprodanom Malom pogonu Tvornice kulture, ali posebno dva gostovanja na koncertima Queens Of The Stone Age u Ljubljani i Zagrebu za što je pozivnica stigla ravno iz stožera Josha Hommea i njegove bande.

Prvo izdanje, EP “Robot koji hekla” same su objavile 2010., nakon koga je usljedio EP “Mehanizmi obrane” (2012.) te već spomenuta hvaljena ploča “Sunčano s povremenom naoblakom” kojeg su Punčke službeno izbacile u rujnu prošle godine. Velik uspjeh aktualnog albuma rezultat je fascinantne i nenametljivo moćne kolekcije zaraznih pop melodija i šarmantnih tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim kaosom kojeg proizvode tri naizgled plahe djevojke. Tekstualno Punčke su jedan od najiskrenijih bendova na koje ćete naići, pa kad u nastupnom singlu “Petra Pan” pjevaju “Biti sretan, to je najbolje” imaju moć razoružati i najveće pesimiste. Bitan dio proboja Punčki leži u neumornom touriranju po cijeloj regiji. Samo u prethodnih nekoliko godine odsvirale su više od 100 koncerata u Hrvatskoj i regiji, a i izvan nje.

Ulaznice za koncert su inače u prodaji po cijeni od 30 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 40 kn. Ako želite okušati sreću i besplatno otići na ovaj koncert, imamo spremljena 2×2 upada. Sve što trebate napraviti je u komentaru ispod ovog članka ostaviti vaše ime i prezime. Dvoje sretnika objavit ćemo u četvrtak, 16. travnja.

Be social

Komentari