Nagrade

Vodimo vas u ZKM na posljednje ovosezonske izvedbe predstave “Tit Andronik”

Foto: www.zekaem.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Zagrebačko kazalište mladih prošle je godine proslavilo 70. obljetnicu rada, a kruna te proslave bila je premijera predstave “Tit Andronik” koju je po krvavoj Shakespeareovoj drami režirao Igor Vuk Torbica. “Tit Andronik” je prva od deset tragedija besmrtnog barda, napisana 1593. odmah nakon njegove prve povijesne tetralogije (tri Henrika i “Richard III.”), i ujedno jedan od Shakespeareovih najkontroverznije tretiranih komada.

“Tit Andronik” drama je o krizi vođe, o njegovoj odsutnosti; svjedočanstvo o generacijskom srazu, o slijepoj ambiciji starijih koji (čak i doslovno) proždiru vlastitu djecu, o mladima koji gube bitku sa stvarnošću radi vlastite pasivnosti i kratkovidosti; i, možda najviše, poligon za ispitivanje trivijalnosti zla, danas tako akutno prisutnog.

Naslovni lik tumači Sreten Mokrović, a u predstavi igraju Katarina Bistrović Darvaš, Rakan Rushaidat, Mia Melcher, Petar Leventić, Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Jasmin Telalović, Mateo Videk i Milivoj Beader. Igor Vuk Torbica osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta 2018. za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje, a Rakan Rushaidat nagradu za ulogu Arona na 33. Gavellinim večerima.

Posljednje ovosezonske izvedbe predstave na rasporedu su u srijedu i četvrtak, 29. i 30. svibnja u 20 sati. Za svoje čitatelje imamo 4×2 ulaznice za obje izvedbe koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu, u komentaru tagirate osobu s kojom želite pogledati predstavu te napišete datum kada želite u ZKM. Dobitnike ćemo objaviti 29. svibnja u podne.

Be social

Komentari