Nagrade

Vodimo vas na “Noćni život” u Zagrebačko kazalište mladih

Foto: Marko Ercegović / zekaem.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak, 23. prosinca, u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno je odigrana predstava “Noćni život Ivana Vidića, u režiji Paola Magellija. Riječ je o praizvedbi teksta nagrađenog trećom nagradom Marin Držić 2014. godine. Tema ovog Vidićeva komada jesu različiti pokušaji otpora represivnome, depresivnome. Vrijeme, mjesto i nezadovoljstvo spojilo je ljude različitih generacija, društvenih statusa, životnih izbora na neimenovanom trgu. Ali izgubljenost u besperspektivnosti svakodnevice, potraga za emocijama, borba za ostvarenje vlastita identiteta – zajednička im je. Veže ih potraga za iznevjerenim očekivanjima, za identitetom čiji su parametri ostavljeni na redefiniranje ovoj našoj suvremenosti.

Stoga oni snuju pobunu nadajući se promjeni koja bi im dala vlast u ruke. Vlast koja bi im vratila kontrolu nad vlastitim sudbinama. No u ruke dobivaju tek vrući krumpir pa pobuna naših junaka ostaje tek još jedan uzaludan pokušaj, nedopušteni san, osuđen na neuspjeh prije nego što je i započeo. A mi smo, na ovim prostorima, već navikli na sizifovske pokušaje, dobili smo kamenom po glavi. Zato imamo potrebu pokazati taj kamen, smrviti ga. Pojesti svoj vrući krumpir. “Noćni život” kao literarni predložak stoga omogućava kazališni dijalog s ovim prostorom i publikom ove predstave.

Foto: Marko Ercegović / zekaem.hr

U predstavi glume: Milivoj Beader, Hrvojka Begović, Zoran Čubrilo, Katarina Bistrović Darvaš, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Pjer Meničanin, Sreten Mokrović, Filip Nola, Barbara Prpić, Anđela Ramljak, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija i Vedran Živolić. Dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenografi su Željko Burić i Boris Greiner, kostimografkinja Doris Kristić, a skladatelj je Ljupčo Konstantinov.

Iako je Adventski kalendar Djeda Mrazihera tek jučer završio, zbog velikog interesa ostavio nam je nekoliko ulaznica za novu predstavu ZKM-a kako bismo i nakon Božića mogli darovati svoje čitatelje. U Teslinu vas vodimo na svaku od ovotjednih izvedba predstave “Noćni život”. Drugim riječima, imamo 1×2 ulaznice za 27., 28. 29. i 30. prosinca. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru napišete kojeg datuma želite pogledati “Noćni život” i tagirate osobu s kojom želite u ZKM. Dobitnike objavljujemo u utorak, 27. prosinca, u jutarnjim satima.

Be social

Komentari