nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Glazba

Wardruna virtualnim nastupom promovira novi album

wardruna.com
Vrijeme čitanja: < 1 minute

U petak 26. ožujka 2021. sjajna norveška dark folk grupa Wardruna održat će virtualni nastup naziva First Flight of the White Raven kojim će predstaviti novi studijski album.

Usred globalne pandemije i neizvjesne budućnosti živih koncerata Wardruna omogućuje svim fanovima da se iz svojih domova uključe u ambiciozan virtualan show. Bit će to smjeli pokušaj benda da se ponovo poveže s publikom iz svih djelova svijeta. First Flight of the White Raven donijeti će premijernu izvedbu pjesama s njihovog novog albuma „Kvitravn” zajedno s najvažnijim ranijim ostvarenjima.

Album „Kvitravn”, što u prijevodu znači bijeli gavran, bend je objavio 22. siječnja. Nakon intenzivnog razdoblja u studiju „Kvitravn” glazbeno nastavlja tamo gdje je trilogija „Runaljod” stala, ali ipak označava izrazitu evoluciju u jedinstvenom zvuku Wardrune.

U svom zvuku bend koristi širok izbor tradicionalnih i povijesnih instrumenata, a novi album uključuje gostovanja male skupine pjevača, na čelu s Kirsten Bråten Berg, jednom od najvažnijih čuvarica norveške tradicionalne pjesme. Kroz jedanaest pjesama „Kvitravn” raspravlja o sjevernjačkom čarobnjaštvu, duhovima-životinjama, sjenama, prirodi i animizmu, mudrosti i značenjima određenih mitova, raznim nordijskim duhovnim konceptima i odnosu između sagi i pjesama.

Ulaznice

Ulaznice za ovaj nastup, kao i posebna kolekcija merchandisea u prodaju su krenuli od 29. siječnja na službenoj webshop stranici benda.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Be social

Komentari