Glazba

Ziher playlista: Antidepresivna glazbena terapija

Foto: Derek Thomson
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Za mnoge, siječanj je najdepresivniji mjesec u godini. Nakon blagdanskog raspoloženja slijedi povratak u svakodnevicu i suočavanje s novim obavezama. Prosinačka potrošačka groznica dolazi na naplatu, novogodišnje odluke polako padaju u zaborav, kile se gomilaju, a ni hladno vrijeme i duge noći ne doprinose dobrom ozračju. Teško je ostati pozitivan i motiviran. Nerealne želje i neispunjena očekivanja često dovode do postblagdanske depresije.

No, za sve postoji lijek pa tako i za tužan i tjeskoban siječanj. Odgovor na pitanje što može pomoći u suzbijanju negativne atmosfere i što može probuditi usnuli entuzijazam je jednostavan – glazba.

Ovotjedna Ziherova playlista donosi spoj pjesama koje će vam, vjerujem, pomoći da nakratko zaboravite sve što vas smeta i brine te da se opustite uz Billa Withersa, Cher, Jamesa Browna, Queen i druge. Pjesme će vam, također, pomoći da se razbudite, zagrijete i hrabro se suočite sa stvarnošću. Uz njih, pobjeda nad dosadnom siječanjskom depresijom je zajamčena. Naposljetku, ne traje ni siječanj vječno.

Be social

Komentari