Glazba

Ziher playlista: Preživljavanje ponedjeljka uz ženski pop 80ih

Vrijeme čitanja: 2 minute

Mnogi ne vole ponedjeljak, no ja s njim nisam nikad imala previše problema – sve dok nije došlo predbožićno vrijeme na mom dnevnom poslu. Kroz godinu se mentalno pripremam za poslovne obaveze koje me zapadaju od sredine studenog do sredine veljače. Uz ostale honorarne poslove jednostavno znam da će mi taj period biti najnaporniji i najstresniji u godini, a kako sav taj stres ne bi svela na puko preživljavanje, radim sve kako bi se mentalno dodatno osnažila.

U tome svakako veliku ulogu ima glazba jer bez nje mi ne prolazi ni jedan dan. Da, ja sam jedna od onih koja sluša glazbu cijelo vrijeme, pa čaki i kad spavam. Dobar izbor plavliste zlata vrijedi, a često stresne dane na poslu liječim glazbom iz osamdesetih.

I dalje odgovorno tvrdim da su osamdesete u glazbi bile najšarolikiji i najbogatiji period, a to će se moći osjetiti i u pjesmama koje sam pripremila u novoj playlisti kojom vladaju žene, no ona nije rezervirana samo za žene, tu je za sve ljubitelje glazbe ovog kreativnog perioda.

Ne, nema božićnih pjesama, njih ionako na svakom koraku čujete na radio postajama, u dućanima, trgovačkim centrima… Bit će vremena i za božićne playliste, no danas nismo u tom raspoloženju. Skupila sam vam skoro šezdeset žanrovski raznolikih pjesama s pop nazivnikom. Meni provjereno sve one podignu raspoloženje i dodatno me motiviraju da se koncentriram na dnevne zadatke, a nadam se da će i na vas imati jednako pozitivan učinak.

Ljubavne balade, feminističke budnice, pjesme o preljubima, ljubavi prema djetetu, ljetu, najdražim pjevačicama, samoći, klincima u Americi, plesnim pokretima, teškom radu, muškarcima, osjećajima – sve što jednoj ženi život znači nalazi se na ovoj playlisti. Samo za tebe danas pjevaju Tiffany, Annie Lennox, Olivia Newton-John, Gladys Knight, Kylie Minogue, Suzanne Vega, Bangles, Whitney Houston, France Gall, Heart, Pat Benatar, Madonna, Alison Moyet, Ofra Haza, Kim Wilde, Donna Summer i brojne druge heroine koje su makar na tren vladale ljestvicama i pozornicama u osamdesetima.

Preživite ponedjeljak, preživite tjedan, preživite prosinac i sjetite se one zlatne – „Ako želite testirati svoje pamćenje, pokušajte se prisjetiti o čemu ste se brinuli prije godinu dana.” (E. Joseph Cossman).


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari