nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Ziher playlista: Produženi vikend zvan Ferragosto JAM 8

Foto: Facebook.com/FerragostoJAM
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jedan od dugovječnijih hrvatskih festivala – Ferragosto JAM 8, opasno kuca na vrata. Satnicu su već svi naučili napamet, pa smo ovotjedno izdanje Ziherove playliste odlučili posvetiti radostima na Orahovačkom jezeru. Istim onima koje nas svake godine tjeraju da pomićemo granice, bilo svoje ili tuđe.

Ovotjedna playlista u potpunosti je podređena nadolazećem osmom izdanju Ferragosto JAM festivala u trajanju od 5. do 9. kolovoza. Umjesto dosadašnja tri, ove godine imamo pet dana radosti i dekadnecije popračene glazbom. Umjesto Kinokluba uletio je Debeli Precjednik kao budali šamar, organiziran je prijevoz od kolodvora, popusti na vozne karte, kombinacije jednodnevnih i ostalih ulaznica, veći kamperski prostor, parkirna mjesta za jurilice na četiri kotača, a tu su i žabe.

Foto: Facebook.com/FerragostoJAM
Foto: Facebook.com/FerragostoJAM

Naime organizatori festivala zadnjih tjedana naporno su radili i skupljali žabe i žabice sa jezera kontinentalne Hrvatske, a sve kako bi dočarali atmosferu čiste prirode i ispunili obećanja dana početkom godine, upravo ona o tome kako će između ostalog, na ovogodišnjem festivalu biti PUNO VIŠE žaba. Važno je napomenuti da će po završetku festivala sve žabe biti vraćene u svoje prirodno stanište, a ukoliko se pokojoj svidi ostati uz jezero i proširiti porodicu krastača, biti će joj dozvoljeno. Strogo je zabranjeno žabe koristiti kao podmetače za čaše, prilog uz roštilj ili sastavni dio salate. Nije dozvoljeno micati ih sa područja jezera, nositi ih kući, gaziti ih u gomili ili povračati po njima. Ringtome žablje uspavanke svi posjetitelji dobit će besplatno po ulasku u prostor održavanja festivala.

I dok brojimo te žabe pod zvijezdama koje utapaju svoje poglede u jezeru, čini nam se kao da ne postoji mjesto bolje od ovoga gdje smo sad. Punk romantika, sanjiva akustika, peri deri rokerica i prljavo trep repanje. Ponešto za svakoga pronaći će se u ovom malenom komadiću raja, a dva dana dodatne uživancije zasigurno će oboriti prošlogodišnje rekorde.

Foto: Facebook.com/klub.dostava.zvuka
Foto: Facebook.com/klub.dostava.zvuka

Nemojmo se zavravati, vrijeme je za pakiranje i slaganje kombinacija. Tko s kim putuje, tko je s kim u šatoru i tko s kime dijeli sarmu, saznat će se u zadnji čas, no dokle god sat ne otkuca pet do dvanaest, imate vremena inspiraciju potražiti u ovotjednoj Ziherovoj playlisti koja sadrži 98,99% izvođača velebnog Ferragosto festivala. Pakirajte sprej protiv komaraca, opremu za roštilj, kremu za sunčanje i bakin bade kostim uz House Of Pablo bendove, eksplozivni Repetitor, Mašinko, Pase, Kurve, Pičke i Debelog. Tu su i nježnije strane uz Queen Of Sabe, Anu, Irenu, Saru, Luce, LNV trojac i kombinaciju Chrisa i Hrca podebljanu Mark Mrakovčić triom i Psom Ibrice Jusića. Biti će tu i Krankšvester, Kuku$, High5, hrpa velikih imena i kusur malo manjih. Dobro Jutro Ferragosto!

Be social

Komentari