Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Film

Zlatni globusi 2019: Slavlje za Ramija Maleka i “Bohemian Rhapsody”, Cuarón uzeo dvije važne nagrade

07.01.2019. Ziher.hrFoto: facebook.com/GoldenGlobesAwardlive
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zlatni globusi najznačajnija su filmska nagrada nakon Oscara, a u nedjelju navečer Los Angeles je bio poprište gala večeri na kojoj su nagrade dodijeljene.

U kategoriji Najboljeg filma – drama, Zlatni globus osvojio je Bohemian Rhapsody, dok je u kategoriji Najboljeg filma – mjuzikl ili komedija nagradu uzeo Green Book.

Glenn Close smatraju jednom od podcijenjenih glumica, a ona je osvojila Globus za Najbolju žensku ulogu u drami The Wife, i tako skinula dozu sumnju pošto su mnogi očekivali da će Lady Gaga nadmoćno ubrati nagradu. Rami Malek za ulogu Freddieja Mercuryja trijumfirao je u istoj kategoriji za glumce.

Mjuzikl ili komedija

Najbolja glumica u kategoriji mjuzikla ili komedije je Olivia Colman za ulogu kraljice Anne u filmu The Favourite, a Christian Bale pobijedio je u istoj kategoriji za glumce zbog uloge u filmu Vice.

Najbolja ženska sporedna uloga otišla je u ruke Regine King (If Beale Street Could Talk), a Najbolju mušku sporednu ulogu odigrao je Mahershala Ali u Green Book.

Foto: facebook.com/mathrubhumidotcom

Zlatni globus u kategoriji Najboljeg redatelja otišao je u ruke Meksikanca Alfonsa Cuaróna za hvaljeni film Roma, a najbolji scenaristi su Nick Vallelonga, Brian Currie i Peter Farrelly koji su uzeli nagradu za Green Book.

Najbolji animirani film je Spider-Man: Into the Spider-Verse, a najbolji film na stranom jeziku Roma.

Glazbeni dio i TV serije

Justin Hurwitz uzeo je Zlatni globus za Najbolju originalnu partituru u Chazelleovom Prvom čovjeku, a pjesma Shallow iz filma Zvijezda je rođena za Najbolju originalnu pjesmu.

Najbolja televizijska serija su The Americans, a u kategoriji mjuzikla ili komedije nagradu je odnio The Kominsky Method.

Richard Madden (Bodyguard) i Sandra Oh (Killing Eve) dobili su nagrade za najbolje glumce kod dramskih ostvarenja, a Michael Douglas (The Kominsky Method) i Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) kod komedija ili mjuzikla.

Najbolja limitirana televizijska serija je American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace. Najbolja ženska uloga u toj kategoriji pripala je Patriciji Arquette (Escape at Dannemora), a Darren Criss osvojio Globusa je za najbolju mušku ulogu u limitiranim televizijskim serijama. Za sporedne uloge za serije s limitiranim trajanjem nagrade su osvojili Patricia Clarkson (Sharp Objects) i Ben Whishaw (A Very English Scandal).

Zlatni globus za životno djelo dobio je Jeff Bridges.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Komentari