Film

Zlatni globusi 2019: Slavlje za Ramija Maleka i “Bohemian Rhapsody”, Cuarón uzeo dvije važne nagrade

zlatni globusi
Foto: facebook.com/GoldenGlobesAwardlive
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zlatni globusi najznačajnija su filmska nagrada nakon Oscara, a u nedjelju navečer Los Angeles je bio poprište gala večeri na kojoj su nagrade dodijeljene.

U kategoriji Najboljeg filma – drama, Zlatni globus osvojio je Bohemian Rhapsody, dok je u kategoriji Najboljeg filma – mjuzikl ili komedija nagradu uzeo Green Book.

Glenn Close smatraju jednom od podcijenjenih glumica, a ona je osvojila Globus za Najbolju žensku ulogu u drami The Wife, i tako skinula dozu sumnju pošto su mnogi očekivali da će Lady Gaga nadmoćno ubrati nagradu. Rami Malek za ulogu Freddieja Mercuryja trijumfirao je u istoj kategoriji za glumce.

Mjuzikl ili komedija

Najbolja glumica u kategoriji mjuzikla ili komedije je Olivia Colman za ulogu kraljice Anne u filmu The Favourite, a Christian Bale pobijedio je u istoj kategoriji za glumce zbog uloge u filmu Vice.

Najbolja ženska sporedna uloga otišla je u ruke Regine King (If Beale Street Could Talk), a Najbolju mušku sporednu ulogu odigrao je Mahershala Ali u Green Book.

Foto: facebook.com/mathrubhumidotcom

Zlatni globus u kategoriji Najboljeg redatelja otišao je u ruke Meksikanca Alfonsa Cuaróna za hvaljeni film Roma, a najbolji scenaristi su Nick Vallelonga, Brian Currie i Peter Farrelly koji su uzeli nagradu za Green Book.

Najbolji animirani film je Spider-Man: Into the Spider-Verse, a najbolji film na stranom jeziku Roma.

Glazbeni dio i TV serije

Justin Hurwitz uzeo je Zlatni globus za Najbolju originalnu partituru u Chazelleovom Prvom čovjeku, a pjesma Shallow iz filma Zvijezda je rođena za Najbolju originalnu pjesmu.

Najbolja televizijska serija su The Americans, a u kategoriji mjuzikla ili komedije nagradu je odnio The Kominsky Method.

Richard Madden (Bodyguard) i Sandra Oh (Killing Eve) dobili su nagrade za najbolje glumce kod dramskih ostvarenja, a Michael Douglas (The Kominsky Method) i Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) kod komedija ili mjuzikla.

Najbolja limitirana televizijska serija je American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace. Najbolja ženska uloga u toj kategoriji pripala je Patriciji Arquette (Escape at Dannemora), a Darren Criss osvojio Globusa je za najbolju mušku ulogu u limitiranim televizijskim serijama. Za sporedne uloge za serije s limitiranim trajanjem nagrade su osvojili Patricia Clarkson (Sharp Objects) i Ben Whishaw (A Very English Scandal).

Zlatni globus za životno djelo dobio je Jeff Bridges.

Be social

Komentari