Film

Bohemian Rhapsody dobiva nastavak?

Foto: imdb.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Freddie Mercury jedna je od najosebujnijih ličnosti druge polovice 20. stoljeća. Prvenstveno poznat kao glavni vokal britanske rock skupine Queen, istaknuo se stilom i načinom života koji je prkosio stereotipima i konvencijama. Kao nepresušan izvor zanimljivosti i glavna inspiracija poslužio je u stvaranju biografskog filma „Bohemian Rhapsody” iz 2018. godine, a ptice na grani kažu kako je moguće očekivati nastavak.

Kratki podsjetnik na radnju

Bohemian Rhapsody priča je usponu benda koji na scenu unosi revolucionarne promjene u svakom smislu, od zvuka do avanturističkog vibea te ikoničnih nastupa i pojave. Premda uspjeh i osvojena srca publike ne izostaju, Freddie, kojega glumi Rami Malek, pod utjecajem hirova cilja na solo karijeru. Shvativši da novi život nije ono što je očekivao, žali za prošlošću, a i saznaje da je HIV pozitivan. Uspijeva se sastati s kolegama iz benda gdje dolazi do ponovnog prihvaćanja te legendarnog nastupa na Live Aidu 1985. godine.

Film je uspio podijeliti publiku i kritičare. Pun pogodak bila je glazba i glavna uloga, a sve ostalo podleglo je diskusijama. Očekivano je više prljavoga veša s Mercuryjevih zabava o kojima se izvještavalo u novinama, no taj je dio ipak izostao. Pozadinski život sveden je na nekoliko važnijih detalja pa se radnja doimala isprekidanom. Ostatak glumačke postave također nije oduševio budući da nije prenesena atmosfera i snaga odnosa o kakvima se govorilo. Kako god, film je ispunio dovoljan broj kriterija za prosječnoga gledatelja kojemu su stvarna događanja nepoznata.

Može li nastavak ponuditi nešto novo?

Gitarist grupe Queen, Brian May, na Instagram Liveu spomenuo je da se razmatraju opcije i ideje za stvaranje nastavka filma „Bohemian Rhapsody”. Naglasio je kako će biti teško pratiti prvi film jer je, unatoč ne prevelikima očekivanjima, postao hit. Da bi mogao pratiti njegov uspjeh, nastavak kao bazu zahtijeva odličan scenarij. A to traži vrijeme.

Hoće li se ideja provesti u djelo i hoće li zadovoljiti očekivanja publike te ponuditi nešto spektakularno? Ili je ipak riječ o brzoj zaradi? Ostaje nam da pričekamo i saznamo.

Be social

Komentari