Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Zlatni momci američkog nezavisnog rocka Savak i The Poison Arrows u Močvari

12.10.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Indie emo naočale u novoj sezoni kreću u nove radne pobjede i uz dva se sjajna benda prisjećaju zlatnog doba američkog nezavisnog rocka, cca. od 1995. do 2005. godine. U Močvaru nam 7. studenog dolaze sljedeće legende, Savak i The Poison Arrows.

SAVAK

Godinu dana nakon nastupa s našim čovjekom iz San Pedra, Mikeom Wattom, vraćaju nam se stari (post) panksi i prekaljeni veterani američke nezavisne scene – njujorški SAVAK. Bend je osnovan 2015., ime je posuđeno od iranske tajne policije, osoblje je regrutirano iz prilično jakih grupa poput Obits, The Make Up, Holy Fuck i Girls Against Boys, a u Europu dolaze u svrhu promocije svog drugog albuma “Cut-Ups” koji će uskoro biti objavljen za etiketu Ernest Jenning Record Co.

Momci su prošlogodišnjim debitantskim albumom “Best of Luck in Future Endeavors” naznačili smjer u kojem se žele kretati, a novi album samo pokazuje koliko je bend u međuvremenu sazrio. SAVAK su podjednako na tragu bendova poput Neu!, The Gun Club, The Fall, Magazine, Mission of Burma, Gang of Four, The Byrds, Television i Wipers… Ukratko, znaju znanje. Ne propustiti!

The Poison Arrows

Rječnikom prosječnog glazbenog novinara, The Poison Arrows su “veterani američkog nezavisnog rocka koji imaju ozbiljan pedigre i stotine koncerata u nogama”. Basist Pat Morris svoje je umijeće pokazao u kultnim Don Caballero na albumima “For Respect” i “What Burns Never Returns”, gitarist Justin Sinkovich svirao je u Atombombpocketknife koji su 2003. svirali u KSET-u i pritom nisu imali sreće kao The National pa da broj prisutnih u publici poraste s trideset na tristo pa na tri tisuće, a bubnjar Adam Reach je ranije udarao za Pink Avalanche.

Uglavnom, bend je kao stvoren za sve ljubitelje bučnog i čvrstog Chicago/Touch and Go Records zvuka, dosta popularnog u Agramu, dočim je njihov ritmični i snažno strukturirani post punk zvuk na tragu klasika poput Wire i The Fall. The Poison Arrows bi vas mogli podsjetiti na Girls Against Boys, a definitivno ćete čuti i utjecaje bendova u kojima su ovi mladići ranije svirali. Da se pripremite, poslušajte njihov posljednji album “No Known Note”.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na ulazu. 

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari