Glazba

Zlatni momci američkog nezavisnog rocka Savak i The Poison Arrows u Močvari

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Indie emo naočale u novoj sezoni kreću u nove radne pobjede i uz dva se sjajna benda prisjećaju zlatnog doba američkog nezavisnog rocka, cca. od 1995. do 2005. godine. U Močvaru nam 7. studenog dolaze sljedeće legende, Savak i The Poison Arrows.

SAVAK

Godinu dana nakon nastupa s našim čovjekom iz San Pedra, Mikeom Wattom, vraćaju nam se stari (post) panksi i prekaljeni veterani američke nezavisne scene – njujorški SAVAK. Bend je osnovan 2015., ime je posuđeno od iranske tajne policije, osoblje je regrutirano iz prilično jakih grupa poput Obits, The Make Up, Holy Fuck i Girls Against Boys, a u Europu dolaze u svrhu promocije svog drugog albuma “Cut-Ups” koji će uskoro biti objavljen za etiketu Ernest Jenning Record Co.

Momci su prošlogodišnjim debitantskim albumom “Best of Luck in Future Endeavors” naznačili smjer u kojem se žele kretati, a novi album samo pokazuje koliko je bend u međuvremenu sazrio. SAVAK su podjednako na tragu bendova poput Neu!, The Gun Club, The Fall, Magazine, Mission of Burma, Gang of Four, The Byrds, Television i Wipers… Ukratko, znaju znanje. Ne propustiti!

The Poison Arrows

Rječnikom prosječnog glazbenog novinara, The Poison Arrows su “veterani američkog nezavisnog rocka koji imaju ozbiljan pedigre i stotine koncerata u nogama”. Basist Pat Morris svoje je umijeće pokazao u kultnim Don Caballero na albumima “For Respect” i “What Burns Never Returns”, gitarist Justin Sinkovich svirao je u Atombombpocketknife koji su 2003. svirali u KSET-u i pritom nisu imali sreće kao The National pa da broj prisutnih u publici poraste s trideset na tristo pa na tri tisuće, a bubnjar Adam Reach je ranije udarao za Pink Avalanche.

Uglavnom, bend je kao stvoren za sve ljubitelje bučnog i čvrstog Chicago/Touch and Go Records zvuka, dosta popularnog u Agramu, dočim je njihov ritmični i snažno strukturirani post punk zvuk na tragu klasika poput Wire i The Fall. The Poison Arrows bi vas mogli podsjetiti na Girls Against Boys, a definitivno ćete čuti i utjecaje bendova u kojima su ovi mladići ranije svirali. Da se pripremite, poslušajte njihov posljednji album “No Known Note”.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na ulazu. 

Be social

Komentari