Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

61. Pula film festival završio u znaku Broja 55

29.07.2014. Marija Vukšić
Foto: Marija Vukšić/ Ziher

Foto: Marija Vukšić/ Ziher

O nagradama Hrvatskog programa Pule po prvi je put odlučivao žiri međunarodnog sastava: producentica Amra Bakšić Čamo, glumica Nataša Dorčić, montažerka Ivana Fumić, filmski kritičar Nick Holdsworth te redatelj i scenarist Antonio Nuić.

Dugometražni hrvatski akcijski ratni film Broj 55 redatelja Kristijana Milića osvojio je 8 Zlatnih Arena za film, režiju, scenarij, montažu, scenografiju, kostimografiju, masku i specijalne efekte te je time postao apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Pula film festivala. Areta Ćurković nagrađena je za  glavnu ulogu u filmu Happy Endings Darka Šuvaka, dok je za sporednu ulogu u istom filmu nagrađena Anita Matić Delić. Arene za najbolje muške uloge pripale su Ivi Gregureviću za glavnu ulogu i Igoru Kovaču za sporednu ulogu u filmu Kosac. Kosac Zvonimira Jurića nagrađen je i za kameru, koju potpisuje Branko LintaZagreb Cappuccino Vanje Sviličić dobio je Zlatnu Arenu za glazbu koju je skladao Luki Zimi, a nagrada Breza za najbolje debitantsko postignuće pripala je Danku Vučinoviću za kameru.

Foto: Marija Vukšić/ Ziher

Foto: Marija Vukšić/ Ziher

Nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film u nacionalnom programu dodijeljena je Koscu, dok je publika kao svog favorita odabrala Šegrta Hlapića Silvija Petranovića dodijelivši mu Zlatna vrata Pule. O kratkometražnoj konkurenciji Hrvatskog programa odlučivao je žiri mladih filmofila, koji je najboljim proglasio film Ko da to nisi ti Ivana Sikavice.

Žiri međunarodnog programa 61. Pule kojeg su sačinjavali filmski kritičar Leo Barraclough, redatelj, producent i glumac Fridrik Thor Fridriksson i redatelj Tomislav Tomić, dodijelio je Zlatnu Arenu dansko-finsko-švedskom filmu Betonska noć redateljice Pirjo Honkasalo. Objavljeni su i dobitnici dviju nezavisnih godišnjih nagrada koje se tradicionalno dodjeljuju u Puli. Društvo hrvatskih filmskih redatelja Mustafi Nadareviću dodijelilo je nagradu “Fabijan Šovagović” za poseban glumački doprinos hrvatskoj kinomatografiji, dok je Hrvatski filmski savez Tomi Šimundži za eksperimentalan film Pinokio uručio nagradu “Vedran Šamanović” za inovativan pristup kojim se šire granice filmskog izraza u hrvatskom filmu.

Komentari