Film

Dodjelom Zlatnih motorki završio je 9. Trash film festival u Varaždinu

Foto: www.trash.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.trash.hr
Foto: www.trash.hr

Dodjelom festivalskih nagrada Zlatnih motorki jučer je završen 9. Trash film festival u Varaždinu. U prepunom kinu Galerija u Varaždinu sinoć su nagrade primili najbolji akcijski, borilački, SF i horror film ovogodišnjeg festivala. O dobitnicima je ove godine odlučivao stručni žiri u kojem su bili filmski snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i glazbenik Saša Antić, a jednu Zlatnu motorku dodijelila je, tradicionalno, festivalska publika.

Zlatna motorka za najbolji SF film  otišla je Kurtu Platvoetu, za film ”Een Verre Reis”.Najbolji akcijski film je onaj Angelo Gomez Hernandeza, “Y La Muerte Lo Seguia”. Miguel Angelo Fonte Bisieru dobio je Motorku za najbolji borilački film, “Sinnside”, a Alejo Rebora i njegov film ”Trash two: Ana L.’s tits” proglašen je najboljim hororom. Publika je odabrala film Pouvreau Gaela i Mathieu Auvraya “Dring of the dead”. Nagrade su dodijelili redatelji Kristijan Milić i Milan Todorović te glumci Alen Liverić i Jan Kerekeš.

U publici su bili i mnogobrojni zombiji koje je od posjetitelja festivala stvorio majstor filmske maske Miroslav Lakobrija. Trasheri su u sklopu svečane dodjele mogli eksluzivno vidjeti i isječke iz novog blockbustera Udruge Trash pod radnim nazivom “My Camp”, koji će svoju premijeru doživjeti uskoro.

Foto: www.trash.hr
Foto: www.trash.hr

Završni koncert 9. Trash film festivala donio je nastup festivalskog benda The Fakin Lajsne i kultnog beogradskog benda Električni orgazam, a trasheri su se zatim do ranih jutarnjih sati zabavljali na završnom afteru u Lavri, gdje su ih zabavljali varaždinski DJ dvojac Bad habit te njujorški DJ i producent Adaledge aka Ron Wilde.

Na ovogodišnjem Trash film festivalu prikazano je čak 75 filmova amaterskih filmaša iz cijelog svijeta, a po prvi puta festival je ugostio filmove stvorene u Australiji, Argentini i Ujedinjenim arapskim emiratima. Nikad “jači” koncertni program festivala donio je pak nastupe kultnog riječkog benda Let 3, velike cro-dance zvijezde Elle, zagrebačkog D’Elvisa i beogradskog Električnog orgazma.

Bilo je tu i brojnih popratnih programa, poput zombie walka, kojeg je vodio poznati majstor filmske maske Miroslav Lakobrija, javne tribine o trashu u glazbi, koju je vodio publicist, novinar i glazbenik Anđelo Jurkas te premijera filma “Mamula” redatelja Milana Todorovića. Vidimo se sljedeće godine, na jubilarnom 10. Trash film festivalu!

Be social

Komentari