Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave “Othello: nezakonita liturgija” otvara festival “Nosi se” u Zadru

25.08.2017. Ziher.hrFoto: www.teatroverrdi.eu

Teatro VeRRdi po drugi put organizira kazališni festival/reviju NOSI SE koja će se u periodu od 26. do 29. kolovoza održati u prostorima Kazališta lutaka Zadar. Reviju otvara premijera predstave “Othello: nezakonita liturgija”, u režiji i dramaturgiji Zlatka Pakovića, a u produkciji Teatra VeRRdi. Premijera je u subotu, 26. kolovoza u 21:30 u crkvi Sv. Dominika, a repriza predstave je 28. kolovoza u isto vrijeme.

Redatelj Paković zapisao je o Shakespeareu: „Kad bi nestalo sve, iz Shakespeareova djela dalo bi se rekonstruirati čovječanstvo, sa svom svojom čovječnošću i svim svojim zlom, s onim što jest, usprkos svojoj iracionalnosti, i onim što bi moglo biti, unatoč svojoj umnosti.“ Novinarka Marija Knežević je nakon prošlogodišnje javne probe u Zadarskom listu napisala da je „puno toga, osim osjećaja, aktualno i danas, od relacija islam – kršćanstvo, izbjeglica i migranata, nasilja nad ženama… I ono što Shakespeare nije pitao, upitao je Paković. Van didaskalija i, što bismo rekli, kontra regule.”

U predstavi igraju Hrvojka Begović iz Zagrebačkog kazališta mladih (Desdemona/Jago), Zlatko Paković, slobodni umjetnik, režiser, dramaturg, kolumnist i pisac iz Beograda (kor), Vilim Matula iz Kazališta Kerempuh (nastupa iz offa kao glas Sinjorije) i glumac Kazališta lutaka Zadar Juraj Aras (Othello/Jago). Nakon zadarske premijere predstava će gostovati u Dubrovniku (Art radionica Lazareti), Šibeniku (Fališ festival) i na Danima kaštelanskog kazališta 7., 8. i 9. rujna.

Predstave iz Zagreba, Ljubljane i Tuzle

Osim premijere Teatra VeRRdi, na reviji Nosi se gostovat će predstave “To nismo mi, to je samo staklo“ Ivane Sajko, u produkciji Rupera i Teatra &TD te u režiji Franke Perković, “Krojcerova sonata” Teatra kabare Tuzla, monodrama u izvedbi Vlade Keroševića prema motivima L. N. Tolstoja, te “Čudnije od raja” Gledališča Glej iz Ljubljane, prema konceptu Marka Požlepa. U sklopu festivala bit će održana i promocija knjige “Možda je ovo moj grad“ Bojana Gagića, dok će Vjera Vidov prezentirati svoj umjetnički rad prema motivima djevojčice sa šibicama.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari