Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Muscle Tribe of Danger and Excellence priredio ludo slavlje u KSET-u

08.10.2016. Helena KezerićFoto: Valentina Cetin/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Minimalno dva razloga za slavlje jučer su ispunila KSET. Razlozi za slavlje rasli su proporcionalno s ispijenom količinom napitaka koji krijepe dušu i tijelo. Muscle Tribe of Danger and Excellence kao glavni slavljenik odnio je pobjedu koncertom koji će se još dugo pamtiti.

Osim što su u zadnja dva tjedna objavili tri nove pjesme, za pripadajuće su snimljeni i spotovi, a u sklopu obilježavanja pet godina djelovanja objavljena je i kompilacija koja sadržava sve snimljene pjesme ikad. One s albuma “Eagles and Chainsaws” te EP izdanja “…and Bears”. Na kompilaciji se nalaze i već spomenute tri nove pjesme WannaminionAuburnhead Girls Have it the Worst i Pig Luck.

muscle

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Kao dio kolektiva House of Pablo, Muscle Tribe of Danger and Excellence aktivno stvara i pridonosi svojom glazbom na domaćoj alternativnoj sceni već pet godina. House of Pablo, osim što je kuća najbolje glazbe u gradu, sinonim je i za kvalitetu i angažiranost. Kolektiv hvale vrijedan navikao nas je da ne pristajemo na kompromise i očekujemo samo najbolje. Očekivanja su na svakom koraku u najmanju ruku bila opravdana i ispunjena. Muscle Tribe of Danger and Excellence jučerašnjom svirkom u KSET-u nadmašio je sva očekivanja.

muscle

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Trostruko slavlje uz Muscle Tribe of Danger and Excellence

Iako minimalno, odstupanje od najavljene satnice samo je podizalo očekivanja i otežavalo dodatnu nestrpljivost sve veće količine ljudi koja se iz minute u minutu skupljala u KSET-u i dvorištu ispred. Koncertni prostor i galerija su se napunili, a veličanstvena četvorka popela na stage i najavila repertoar koji je sadržavao sve njihove pjesme ikad snimljene. Poznata lica u prvim redovima prepuštena odličnoj atmosferi pridonijela su osjećaju pripadanja. Iz pjesme u pjesmu publika je sve više divljala, ništa bez pogova u sredini i nekontroliranog prolijevanja pive po okolini. Bilo je tu i simpatičnih uzvika iz publike poput ‘Ne sviraj Family‘, a i čestitao se prvi rođendan najmlađem fanu Muscle Tribea.

muscle

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

O samoj točnosti, virtuoznosti članova benda na instrumentima i Šimekovoj vokalnoj sposobnosti nema uopće smisla raspravljati. Gitarist Andrija je u kratkom intervjuu najavio da im je jedini plan biti dobri. Muscle Tribe svoj je plan nadišao i ostavio publiku u transu. Bio je to jedan od onih koncerata tijekom kojeg imaš osjećaj da baš tu trebaš biti, da tu pripadaš. Osjećaj u kojem je KSET tvoj dom, a ona znojna publika tvoja je obitelj dok bend propovijeda tvoju životnu filozofiju. Sve je na svome mjestu u tom trenutku, svaka zvijezda se poklopila i osjećaš se najsretnije ikad. Malo bendova naše scene u stanju je stvoriti takvo energično ozračje za vrijeme svojih koncerata i dovesti publiku u tako euforično stanje. Mnogo je razloga zašto obožavamo Muscle Tribe of Danger and Excellence, ovo je jedan od mojih.

(Visited 277 times, 2 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(12 votes, average: 4.917 out of 5)

Komentari