Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Muscle Tribe of Danger and Excellence priredio ludo slavlje u KSET-u

08.10.2016. Helena KezerićFoto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Minimalno dva razloga za slavlje jučer su ispunila KSET. Razlozi za slavlje rasli su proporcionalno s ispijenom količinom napitaka koji krijepe dušu i tijelo. Muscle Tribe of Danger and Excellence kao glavni slavljenik odnio je pobjedu koncertom koji će se još dugo pamtiti.

Osim što su u zadnja dva tjedna objavili tri nove pjesme, za pripadajuće su snimljeni i spotovi, a u sklopu obilježavanja pet godina djelovanja objavljena je i kompilacija koja sadržava sve snimljene pjesme ikad. One s albuma “Eagles and Chainsaws” te EP izdanja “…and Bears”. Na kompilaciji se nalaze i već spomenute tri nove pjesme WannaminionAuburnhead Girls Have it the Worst i Pig Luck.

muscle

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Kao dio kolektiva House of Pablo, Muscle Tribe of Danger and Excellence aktivno stvara i pridonosi svojom glazbom na domaćoj alternativnoj sceni već pet godina. House of Pablo, osim što je kuća najbolje glazbe u gradu, sinonim je i za kvalitetu i angažiranost. Kolektiv hvale vrijedan navikao nas je da ne pristajemo na kompromise i očekujemo samo najbolje. Očekivanja su na svakom koraku u najmanju ruku bila opravdana i ispunjena. Muscle Tribe of Danger and Excellence jučerašnjom svirkom u KSET-u nadmašio je sva očekivanja.

muscle

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Trostruko slavlje uz Muscle Tribe of Danger and Excellence

Iako minimalno, odstupanje od najavljene satnice samo je podizalo očekivanja i otežavalo dodatnu nestrpljivost sve veće količine ljudi koja se iz minute u minutu skupljala u KSET-u i dvorištu ispred. Koncertni prostor i galerija su se napunili, a veličanstvena četvorka popela na stage i najavila repertoar koji je sadržavao sve njihove pjesme ikad snimljene. Poznata lica u prvim redovima prepuštena odličnoj atmosferi pridonijela su osjećaju pripadanja. Iz pjesme u pjesmu publika je sve više divljala, ništa bez pogova u sredini i nekontroliranog prolijevanja pive po okolini. Bilo je tu i simpatičnih uzvika iz publike poput ‘Ne sviraj Family‘, a i čestitao se prvi rođendan najmlađem fanu Muscle Tribea.

muscle

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

O samoj točnosti, virtuoznosti članova benda na instrumentima i Šimekovoj vokalnoj sposobnosti nema uopće smisla raspravljati. Gitarist Andrija je u kratkom intervjuu najavio da im je jedini plan biti dobri. Muscle Tribe svoj je plan nadišao i ostavio publiku u transu. Bio je to jedan od onih koncerata tijekom kojeg imaš osjećaj da baš tu trebaš biti, da tu pripadaš. Osjećaj u kojem je KSET tvoj dom, a ona znojna publika tvoja je obitelj dok bend propovijeda tvoju životnu filozofiju. Sve je na svome mjestu u tom trenutku, svaka zvijezda se poklopila i osjećaš se najsretnije ikad. Malo bendova naše scene u stanju je stvoriti takvo energično ozračje za vrijeme svojih koncerata i dovesti publiku u tako euforično stanje. Mnogo je razloga zašto obožavamo Muscle Tribe of Danger and Excellence, ovo je jedan od mojih.

(Visited 236 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(12 votes, average: 4.917 out of 5)

Komentari