Glazba

Šalter Fest: Najbolja zabava uz Mašinko, Biciklić i Muscle Tribe of Danger and Excellence

Foto: facebook.com/ šalter
Vrijeme čitanja: 2 minute

 

Foto: facebook.com/ šalter
Foto: facebook.com/ šalter

Udruga mladih Zeline još jednom pomiče granice u nastojanju da privuče djelić urbane kulture u svoj grad. Predstavljamo vam “šAlter fest“, jednodnevni festival alternativne glazbe punk/rock/metal i sličnih srodnih žanrova. Prvi puta Zelina će ugostiti zvučnije bendove, prvenstveno zagrebačke scene, koji su poznati po tome što se uvijek traži karta više za njihove nastupe gdje god da se pojave. 

MAŠINKO

Mašinko je Zagrebački PUNK novijeg doba. Bend je u usponu koji traje već 4 godine, od samog osnutka. Nerijetko je njihov uspon uspoređivan sa počecima Hladnog piva na čijem su nastupu u Areni bili predgrupa. Od kad su se pojavili na sceni navukli su na sebe puno pozitivnih kritika, a samim time i sve više obožavatelja iz nastupa u nastup. Pjevni tekstovi, čvrsti riffovi sa čak tri gitare, pive u potocima, nemir u nogama, pogo ispred stagea, pjevanje u jedan glas, ovako bismo ukratko mogli opisati live nastupe Mašinka. Zavidan broj nastupa u nogama i rukama ovih glazbenika samo su potvrda njihove kvalitete.

MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXCELLENCE

Bend čvšćeg stava i riffova, te naravno kao što ste primjetili lako pamtljivog imena. Članovi ovog benda žive za glazbu, što potvrđuju i dijeljenjem svoje darovitosti u značajnim bendovima alternativne scene (Deafness by Noise, She loves Pablo, Mašinko, Gardens of Hiroshima). Bend koji je uspio naći balans između ALT-METALA, POST-GRUNGEA i svjetski sveprisutnog STONER ROCKA. Ni jedna ih se država svijeta ne bi posramila, a nije ih teško zamisliti ni na svjetskoj glazbenoj sceni. Nezadovoljno ili ravnodušno lice rijetko je viđeno nakon njihovih brojnih nastupa u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj.

BICIKLIĆ

Bend koji na podosta zabavan način pretače kolektivna druženja i pijanke u pjesme. Stroga bi ga smjestili u PUNK, ali ljubitelji Đubriva, LET-3a i Brkova lako bi se mogli pronaći u skladbama Biciklića. Kad bismo pričali o zagrebačkoj alternativnoj sceni, rekli bismo da je taj bend uvijek tu negdje, svi ga znaju, svi su čuli, neki odlaze na njihove koncerte, a neki su se slučajno našli na njihovim koncertima. Nemate što izgubiti, ništa vam se neće dogoditi, a na kraju možda postanete fan Biciklića.


MOFRK

MOFRK je skračenica od “Moto i off road klub Sv.I.Zelina”. Oni su ovogodišnji domaćini i partneri šAltera. Dečki imaju svoj bend koji praši po motorijadama i sličnim prigodnim veselicama. Svojim karakterističnim šarmom dodatno će usijati atmosferu oko clubhouse-a.

ŠalterFest počinje u 18:00h, na ŠRC „Bazeni“ u Svetom Ivanu Zelini, ulaz je besplatan!

Be social

Komentari