Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Viljevu pripao 'Janko Polić Kamov'

13.12.2014. Inga Đudik

Foto: fraktura.hr

Hrvatsko društvo pisaca ove je godine ustanovilo još jednu u nizu nagrada pod nazivom Nagrada Janko Polić Kamov, a njezin prvi dobitnik je Luka Bekavac s romanom Viljevo.

Nagrada se odnosi na najbolje književno djelo bilo proze, poezije ili drame napisano na hrvatskome jeziku, a osim što se gleda književna izvrsnost, po uzoru na Kamova čije ime nagrada i nosi, promiče stilsko-jezičnu i tematsku inovativnost. Nagrada obuhvaća novčani iznos od 10.000 kuna i skulpturu Davora Krelje.

Prijavljena su bila ukupno 53 književna djela objavljena između 1. rujna 2013. i 2014. godine, a Viljevo je imalo oštru konkurenciju, budući da su mu se uz rame našli roman Stanje sumraka Sibile Petlevski, zbirke poezije Nabrajanja Aleksandra Huta Konoa i Serendipity Milorada Stojevića, kao i dvije drame Dubravka Mihanovića: Bijelo, Žaba, Marjane, Marjane i Prolazi sve.

Nastavak romana Drenje, Viljevo, označava imaginarno mjesto neke imaginarne Slavonije, a Bekavac događaje u njemu jednoga ljeta prikazuje vješto miješajući elemente znanstvene fantastike, mistike, trilera i horora u loncu kao što se miješa pravi slavonski čobanac.

Od žirija kojeg su činili Andrea Pisac, Kristina Posilović i Gordan Nuhanović dobio je samo riječi hvale o tom romanu-triptihu koji će vas emotivno vezati za živote glavnih junaka.

Nagrada je dodijeljena jučer, 12. prosinca u Hrvatskom društvu pisaca.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari