Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Ziher playlista: Najbolje uvodne pjesme na albumima

06.01.2017. Monika BračevićFoto: Anton Hooijdonk

Zakoračili smo u prvi tjedan 2017. Nadamo se da ste se odmorili od ludog dočeka. Ako ste ga mirno proveli u toplini svoga doma, to je isto sasvim u redu.  Za većinu se vjerojatno ništa nije promijenilo, tek brojka na kalendaru. Ipak, nova je godina uvijek simbolično bila vrijeme svježih početaka i nadolazećih pobjeda. A postoji li bolji način obilježavanja ulaska u novo razdoblje nego uz melodije sjajnih uvodnih pjesama koje su obilježile neke od najboljih albuma svih vremena.

Po jutru se dan poznaje

Kažu da se po jutru dan poznaje – tako je i uvodna stvar na albumu bitna stavka jer o njoj ovisi prvi dojam. Ona je često ta koja odlučuje hoćemo li se zakačiti ili ne. Snažne otvarajuće kompozicije postepeno nas navuku na pažljivo slušanje. One su te koje grade atmosferu albuma. “OK Computer”,“Wish You Were Here”“Ten”, “London Calling”, “Nevermind”, “The Doors”, “Unknown Pleasures”, “The Queen is Dead”, “I’m Your Man”… Sve su to klasici koji ne bi bili isti bez svojih upečatljivih uvodnih numera.

Rijetko tko može ostati miran i ravnodušan na prve taktove kultnih Thunderstruck ili Smells Like Teen Spirit. Putovanje bespućima nadolazećih tonova ne bi bilo isto bez početnih Shine On You Crazy DiamondSunday Morning ili Space Oddity. Za emocionalno čišćenje i lakšu obnovu spremili smo vam izbor ponajboljih uvodnih pjesama na albumima. Pročistite sav nered iz vaše glave, ponudite si zaokruženje i otpust svega što vas je mučilo u protekloj godini. U novoj godini želimo vam da budete vjerni sebi jer samo kao sretne i ispunjene individue možemo doprinijeti društvu. I neka vas osim kvalitetnih ljudi, kroz život prati i kvalitetan soundtrack.

Komentari