nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Film

10 filmova za 10 godina karlovačkog Riječnog kina

riječno kino
Foto: Riječno kino Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iako je zbog koronakrize donekle skromnije nego što je prvotno planirano, i ovoga ljeta Riječno kino očekuje svoje posjetitelje na 9 lokacija diljem Karlovačke županije s 10 filmskih uspješnica u razdoblju od 29. srpnja do 16. kolovoza.

„29. srpnja 2011. godine održana je 1. projekcija ove manifestacije na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Riječno kino zapravo je bio projekt za diplomski rad kinoklubašice Marije Ratković Vidaković na Odsjeku za produkciju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i u sebi je sublimirao dvije stvari: činjenicu da Karlovac tada već 4 godine nije imao kino te potrebu za oživljavanjem nekoć legendarnog Foginovog kupališta, koje je godinu dana ranije registrirano kao 1. riječno kupalište u Hrvatskoj. Tijekom godina posjetili smo brojna mjesta u Karlovačkoj županiji, a i šire te se veselimo projekcijama za 10. izdanje. Uoči projekcija ćemo projicirati i kratke filmove hrvatskih autora, a pozivam sve da nam se pridruže i poštuju epidemiološke preporuke”, izjavila je koordinatorica manifestacije Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac. Prije početka prošle sezone Riječnog kina s koordinatoricom Ksenijom smo i osobno porazgovarali, što možete provjeriti ovdje.

Što će se gledati i gdje?

Program započinje večeras u 21:00 h u dugoreškom Amfiteatru filmom „Sinonimi”. Riječ je o ekscentričnoj i tragikomičnoj priča o Izraelcu u Parizu. Nakon Duge Rese, sutra 30. srpnja, kino seli u Slunj gdje će na Gradskom kupalištu na Korani biti prikazana američka komedija „Jexi”, također s početkom u 21:00. Od 31. srpnja do 2. kolovoza u filmovima uz Karlovačko i pod vedrim nebom (nadamo se!)
uživat će Karlovčanke i Karlovčani na već dobro poznatoj lokaciji – Foginovom kupalištu. Filmova koji će se moći pogledati su „Male žene„, „Tusta”, čiji će redatelj Andrej Korovljev i sam sudjelovati na projekciji i razgovoru nakon filma, te  „Zlatna rukavica”.

Nakon Karlovca program se nastavlja i u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. kolovoza u ostalim mjestima Karlovačke županije. Kino hit i novi nastavak već poznate avanturističko-akcijske komedije „Jumanji: Iduća razina” zabavit će publiku u Kamanju u ponedjeljak, a u utorak u ogulinskom Frankopanskom kaštelu posjetitelji će moći uživati u humornoj krimi drami „Nož u leđa”. Posljednje ovogodišnje dvije projekcije bit će održane nakon kraće pauze. Riječno kino nastavlja se u srijedu 12. kolovoza na Petrovoj Gori, makedonskim kandidatom za Oscara, „Medena zemlja”.
Jubilarno izdanje Riječnog kina završit će u Josipdolu 16. kolovoza projekcijom glazbene komedije o Beatlesima (točnije, o njihovom plagijatoru) „Yesterday”.

Nažalost, ove godine zbog već poznatih okolnosti neće biti održano Riječno kino za djecu. No, sav ostali program je (i dalje) besplatan.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Be social

Komentari