Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

10 filmova za 10 godina karlovačkog Riječnog kina

29.07.2020. Ziher.hrFoto: Riječno kino Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iako je zbog koronakrize donekle skromnije nego što je prvotno planirano, i ovoga ljeta Riječno kino očekuje svoje posjetitelje na 9 lokacija diljem Karlovačke županije s 10 filmskih uspješnica u razdoblju od 29. srpnja do 16. kolovoza.

„29. srpnja 2011. godine održana je 1. projekcija ove manifestacije na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Riječno kino zapravo je bio projekt za diplomski rad kinoklubašice Marije Ratković Vidaković na Odsjeku za produkciju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i u sebi je sublimirao dvije stvari: činjenicu da Karlovac tada već 4 godine nije imao kino te potrebu za oživljavanjem nekoć legendarnog Foginovog kupališta, koje je godinu dana ranije registrirano kao 1. riječno kupalište u Hrvatskoj. Tijekom godina posjetili smo brojna mjesta u Karlovačkoj županiji, a i šire te se veselimo projekcijama za 10. izdanje. Uoči projekcija ćemo projicirati i kratke filmove hrvatskih autora, a pozivam sve da nam se pridruže i poštuju epidemiološke preporuke”, izjavila je koordinatorica manifestacije Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac. Prije početka prošle sezone Riječnog kina s koordinatoricom Ksenijom smo i osobno porazgovarali, što možete provjeriti ovdje.

Što će se gledati i gdje?

Program započinje večeras u 21:00 h u dugoreškom Amfiteatru filmom „Sinonimi”. Riječ je o ekscentričnoj i tragikomičnoj priča o Izraelcu u Parizu. Nakon Duge Rese, sutra 30. srpnja, kino seli u Slunj gdje će na Gradskom kupalištu na Korani biti prikazana američka komedija „Jexi”, također s početkom u 21:00. Od 31. srpnja do 2. kolovoza u filmovima uz Karlovačko i pod vedrim nebom (nadamo se!)
uživat će Karlovčanke i Karlovčani na već dobro poznatoj lokaciji – Foginovom kupalištu. Filmova koji će se moći pogledati su „Male žene„, „Tusta”, čiji će redatelj Andrej Korovljev i sam sudjelovati na projekciji i razgovoru nakon filma, te  „Zlatna rukavica”.

Nakon Karlovca program se nastavlja i u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. kolovoza u ostalim mjestima Karlovačke županije. Kino hit i novi nastavak već poznate avanturističko-akcijske komedije „Jumanji: Iduća razina” zabavit će publiku u Kamanju u ponedjeljak, a u utorak u ogulinskom Frankopanskom kaštelu posjetitelji će moći uživati u humornoj krimi drami „Nož u leđa”. Posljednje ovogodišnje dvije projekcije bit će održane nakon kraće pauze. Riječno kino nastavlja se u srijedu 12. kolovoza na Petrovoj Gori, makedonskim kandidatom za Oscara, „Medena zemlja”.
Jubilarno izdanje Riječnog kina završit će u Josipdolu 16. kolovoza projekcijom glazbene komedije o Beatlesima (točnije, o njihovom plagijatoru) „Yesterday”.

Nažalost, ove godine zbog već poznatih okolnosti neće biti održano Riječno kino za djecu. No, sav ostali program je (i dalje) besplatan.

(Visited 58 times, 6 visits today)

Komentari