Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Nakon 25 filmova i 40 godina, je li došlo vrijeme da Bond bude žena? Pierce Brosnan misli da je

09.09.2019. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na proljeće iduće godine u kina bi trebao doći jubilarni 25. film o tajnom agentu 007 – No Time To Die bit će posljednji u nizu u kojemu će Bonda tumačiti Daniel Craig (ujedno i peti po redu), a već se neko vrijeme spominju imena koja bi ga mogla naslijediti i kojima bi Craig trebao predati pištolj.

Tom Hardy, Idris Elba, Tom Hiddleston, Richard Madden, pa čak i pjevač Harry Styles spominju se kao novi Bondovi, no na popis se tiho i bez prevelike buke ugurala i jedna – žena.

Lashana Lynch svoju ulogu u Captain Marvel mogla bi debelo prešišati i postati prva žena-Bond. U prilog joj ide sve jači #MeToo pokret, a sada je dobila i novog zagovornika na svoju stranu. U intervjuu za The Hollywood Reporter, legendarni Bond Pierce Brosnan izjavio je da podupire nastojanja da žena započne novu eru agenta 007.

“Mislim da smo dovoljno gledali kako to muškarci rade u posljednjih 40 godina. Maknite se momci i dajte ženama mjesta. Mislim da bi to moglo biti stimulirajuće i uzbudljivo”, rekao je Brosnan koji misli da se to ipak neće dogoditi tako skoro, barem ne dok je angažiran produkcijski dvojac Braccoli-Wilson.

Što do sad znamo o 25. Bondu?

Znamo da će nositi naziv No Time To Die i da bi u kina trebao doći u travnju 2020. Jamesa Bonda po posljednji će puta glumiti Daniel Craig, no najviše zanimanja izazvala je objava glavnog zlikovca koji je pao u ruke oscarovcu Ramiju Maleku. Ostale uloge tumače Ralph Fiennes, Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris i Léa Seydoux.

Producentica Broccoli dala je hint i rekla da No Time To Die počinje tako da prikazuje Bonda kao umirovljenog agenta koji uživa u svom ‘spiritualnom domu’.

Još se ne zna tko će raditi na novoj Bondovoj temi, no šuška se kako bi ta zadaća mogla biti povjerena Edu Sheeranu – njegov menadžer potvrdio je da su se Sheeran i Broccoli našli na radnom sastanku kako bi raspravili mogućnost da upravo on snimi novu naslovnu pjesmu, no ništa još nije službeno potvrđeno.

(Visited 241 times, 1 visits today)

Komentari