Film

10 filmova za krumpire s kauča: Run Forrest! Run!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Žene briju noge, muškarci režu vjeverice pod pazuhom da ne vire iz kratkih rukava i ne plaše djecu, fejsbukoholičarke stavljaju cvijeće za pozadinsku sliku, hipsteri se izležavaju po zelenim površinama, nadobudni biciklisti vade svoje superultrabezrazložno uske trikoe. Ovo su samo neki od urbanih znakova proljeća, točnije – toplijeg vremena. S toplijim vremenom, slojevi odjeće otpadaju i na vidjelo izlaze naša tjelesa. Iako se brojni trude postaviti nove standarde ljepote, još uvijek na (ne)sreću živimo u društvu u kojem debljina generalno nije privlačna. Takvo nešto možda je simpatično kod Zacha Galifianakisa i Jack Blacka, a (bilo) prihvatljivo kod Alfreda Hitchcocka i Orsona Wellesa, no ako niste slavni i nemate karizmu u obliku izvanrednog smisla za humor ili ekscentričnog šarma, loše vam se piše.

Došlo je vrijeme da izađete iz svoje zone komfora i pozovete na kavu onu zanosnu plavušu Adelu iz prizemlja, koju uz uzdisaje, vireći iza zavjese, gledate svako jutro kako šeće svoje Nike poliesterske tajice i svog uvijek čistog shih tzu-a. Ako ste djevojka, možda pak onog košarkaša Šimu s trećeg kata, koji svako jutro nakon trčanja ide na pijacu Dolac po pomidore.  Možda i obrnuto (moram se osigurati da me neka LGBTQ zajednica ne tuži za diskriminaciju, a Željka Markić ne pošalje regrutacijsko pismo).
Kako biste stekli samopouzdanje za taj čin, počnite trčati, a Ziher će vam pomoći listom filmova koji će vas motivirati da prekinete svoju simbiozu s kaučem.

10. Kung fu Panda
Nespretna debeljuškasta panda koja želi postati kung fu ratnik. Glazba Hansa Zimmera i Jack Black koji posuđuje glas glavnom liku. Ne može biti loše.

 

9. 300
Dovoljno je izderati se ,,THIS IS SPARTA” i izgubit ćete nekoliko kila (i dobre odnose sa susjedima).

 

8. Top Gun
Pilot Maverick u svom vojnom F-14 Tomcat avionu nakon uspješnog odmjeravanja snage s ruskim avionom biva poslan u elitnu mornaričku pilotnu školu Top Gun. AMERICA!

 

7. Cool Runnings
Disneyeva simpatična komedija temeljena na stvarnom događaju o bob timu s Jamajke koji se pokušava probiti na Olimpijske igre.

 

6. Chariots of Fire
Također temeljen na stvarnom događaju o dvojici atletičara koji su se natjecali na Olimpijskim igrama 1924. godine i njihovo suočavanje s brojnim preprekama.  Zanimljiva priča uz divnu Vangelisovu glazbu kao pozadinu.

 

5. The Cutting Edge
Cijeli život Kate Moseley vježba da bi dospjela na Olimpijske igre i onda slomi nogu. Baš peh.. No napornim radom uspijeva sve to nadoknaditi. Hladni rat, klizanje, Olimpijske igre, ljubav, kapitalizam, komunizam – ima svega.

 

4. Flashdance
Tri riječi: WHAT A FEELIIIIIIING

 

3. Karate Kid
Rijetko kome ova romantična drama o borilačkim vještinama nije prirasla srcu. Doduše, malo će teže biti pronaći mudrog Japanca koji će vas trenirati i naučiti da snaga dolazi iz srca i uma, a ne ruku.

 

2. G.I. Jane
Ćelava Demi Moore u vojničkoj majici na kojoj se naziru bradavice. Muški dio populacije prvo će vjerojatno primjetiti taj dio. Ženski dio će možda biti motiviran ovim filmom nabijenim pozitivnim feminizmom o senatorici koja prolazi kroz mornaričku obuku.

 

1. Rocky
,,Rocky” je već uvriježen žargonski naziv za snažnu osobu. Kultna scena u kojoj Rocky trči stepenicama muzeja mora vas motivirati. Ako priglupi izbacivač uspije ostvariti svoj (američki) san i postati uspješan boksač, možete i vi izgubiti koju kilicu.
Rocky

 

 

 

Be social

Komentari