novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Recenzija – ‘LVL 11 The Mixtape’ (Levelz): Priručnik za party ekipe iz Manchestera

Foto: facebook.com/Levelzmcr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Levelz je crew koji je krenuo sa svojim radom prije nešto više od dvije godine i dečki su svakom imalo upućenom festivalovcu poznati s Outlook Festivala gdje redovno MC-aju za poznata imena drum’n’bass i dubstep scene. Na raznim su festivalima jedni od glavnih predstavnika glazbene scene Manchestera. U Levelzima su se tako našli: Chunky, Jonny Dub, Black Josh, Truthos Mufasa, Sparkz, Fox, T-Man, Chimpo i Skittles.

Levelzi žive na reputaciji lude ekipe koja tulumari od jutra do sutra, a jedna od luđih stvari koju su napravili definitivno je vožnja Hummerovom limuzinom po Londonu u svrhu promocije svog novog singla LVL 07. Dok su razvozili dinje i svoj singl uokolo po gradu, glavna su im odredišta bila sjedišta velikih glazbenih portala kao što su Mixmag, Fact Mag i Vice.

Mislim da je ovo dovoljno za svakog čitatelja da odluči da li je ovo glazba za njega ili nije. Oni koji još uvijek čitaju moraju biti pomalo ludi kao i Levelzi i onda stvarno morate downloadati njihov novi “LVL 11 The Mixtape” na njihovom Bandcampu, besplatno, a tamo možete i kupiti njihove T-shirte koji promoviraju mixtape u bijeloj ili ljubičastoj boji.

Ljubičasta je i glavno obilježje ovog mixtapea, na čijem coveru je burger s ljubičastim umakom. Dok je cover prilično jednostavan, unutrašnjost mixtapea je poprilično složena. Tekstualno su dečki, kao i uvijek, sharp and on point, ali instrumentali su ono što će vas natjerati da ga slušate svakodnevno. Instrumentali su izrazito složeni i ne možemo ih svrstati u neki glazbeni žanr jer su producenti uzeli sve najbolje od grimea, disca, hip hopa, reggaea i g funka te svemu tome dodali puno, puno bassa. Sve to zvuči nespojivo, ali legendarni producenti Manchestera i redovni suradnici Levelza uspjeli su u tom spoju, tako da svaka čast Biomeu, Dub Phizixu, Rich Reasonu i Metrodomeu koji su odradili odličan posao.

Ako ste ikada brijali s njima ili na njihovim partyjima na Outlooku ili negdje drugdje, onda ćete znati da su ovaj mixtape upravo oni. Njihov party ne staje i oni ne usporavaju čak ni u 6 ujutro kad jedino što želite je spavati, baš kao u King Of The Disco koja vas jednostavno prisili da tulumarite i dalje. Rowdy Badd će iz vas izvući pravog revolveraša jer jednostavno nećete moći odoljeti da ne izvadite svoje finger guns, a sHow 2 Party će vas definitivno naučiti kako tulumariti ako želite tulumariti s njima. Onda dolazimo do jedne “dubokoumne” pjesme Slow Down koja govori o tome kako, ako želimo doći do svog cilja, ne možemo usporiti, ali ubrzo se dečki vraćaju temi partyanja jer što je bitnije od zabave i partya?

Nakon što proučite taj mixtape od A do Ž spremni ste iskušati se u partyanju s ovom ludom ekipom, Levelzima. I to možete testirati na Outlook Festivalu gdje dečki idu hard core jer jedino ljeti, kada je sve lakše, možemo doći na to Levelz stanje uma.

Be social
Što misliš o ovome albumu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari