Glazba

Ziher playlista: Antivalentinovo od A do Ž

Foto: blogs.libraries.indiana.edu
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dolazi i to Valentinovo… Dan koji bi navodno trebao bit najgori dan u godini za solo ekipu i raj za svakog cvjećara na svijetu. Što se mene tiče, to je najobičniji dan, kad su ruže ekstra skupe, restorani, dućani i kina imaju “promo” cijene, a ja znam da sam za dva dana starija godinu dana, što je lošija vijest od biti solo na Valentinovo.

Biti solo na Valentinovo je isto kao i biti solo bilo koji drugi dan u godini, ali tako nije svugdje, u SAD-u na 14. veljače zabilježen je najveći broj samoubojstava i svake godine brojka raste.

Nemojte se ubijati, svijet je lijep, vi ste lijepi i čak i ako ste solo ne morate krpati kraj s krajem da bi kupili neki ekstra spešl poklon. Umjesto da plačete do duboko u noć, nasmijte se s našom playlistom.

Ovog tjedna playlista je posvećena svima vama – vama koji ste solo, koji ste nedavno prekinuli ili jednostavno nemate pametnijeg posla nego uživati u nekim “starim” hitovima. Ova plejka vam neće pomoći ako tražite univerzalnu listu s Cindy Lauper i curama koje se samo žele zabavljati, Adele i njenim traženjem nekog novog i cviljenjem za onim starim, Tinom Turner i ignoriranjem ljubavi ili pak preživljavanjem Glorie Gaynor, ne, ni blizu – ovo je playlista s onim svime što trebate u kojoj god fazi single verzije sebe bili.

Krećemo s nekim “cry bitch” hitovima za one koji su u razdoblju mržnje, za one koji se ne mogu pomaknuti iz kreveta od tuge, ali nećemo dugo plakati, ubrzo se pomirimo sa situacijom i u redu nam je sresti osobu koju smo do malo prije zvali srodnom dušom i oboje jednostavno odradimo taj susret skroz cool. Oni koji su sjebali imaju i svojih par hitova, a mjesto na našoj antivalentinovskoj listi su našli i oni koji više nisu sigurni koja je strana sjebala. Oni koji su ostali u nedorečenoj fazi odnosa naći će se u Biz Markievom hitu Just A Friend, a oni koji su ostavili će se naći u par pjesama kojima bi naslov trebao biti samo u obliku zvjezdica (podsjetit ćemo vas na dva one hit wondera, pomalo javnog prekida Eamona i Frankee – imena ništa ne znače, ali kad čujete znat ćete).

Ima i onih koji se prave da je sve idealno i jaaaaakooooo su happy, onako plastično sretni dok vam neko od frendova ne kaže da prestanete paradirati i da vam nitko ne vjeruje, a nismo mogli ni izbjeći one koji su željni osvete. Nismo ni zaobišli one koji su toliko zaljubljeni u cijeli svijet da jednostavno ni ne razmišljaju o nekoj vezi, one koji nemaju mira i jednostavno ne mogu biti ni pet minuta na mjestu, to su oni kojima se svi iznad navedeni tipovi dive i ponekad bi vrlo rado bili baš takvi, ali takvi su rijetki. Zaključujemo s hitom Jennifer Lopez i Ja Rulea I’m Real jer na kraju krajeva, budimo realni, ne možemo biti ništa više nego što jesmo u ovom trenutku. Kako bi sama Carrie Bradshaw rekla: “Don’t forget to fall in love with yourself first.”

Be social

Komentari