novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Film

Predstavljen program 3. Revije studentskog filma

Foto: RSF press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U naletu jesenskih boja 3. Revija studentskog filma od 27. do 29. listopada donosi šarolikost filmskog programa u MM centar. Osim presjeka domaće studentske filmske produkcije, Revija u popratnom programu predstavlja najbolje sa Student International Film Festivala te najnovija ostvarenja studenata i studentica s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Uz opsežan i bogat filmski program, u sklopu Revije održat će se dvije atraktivne radionice.

Zahvaljujući suradnji Udruge za promicanje studentskih aktivnosti (UPSA) i Studentskog centra, Zagreb će na 3 dana postati sjecište mladih filmskih strujanja kao i mjesto susreta te povezivanja filmskih autora iz Hrvatske i regije. Ukupno će 53 filmskih autora i autorica sudjelovati u dosad najraznolikijem programu studentskog filma u Hrvatskoj. Budući doktori, komunikolozi, novinari, sociolozi, informatičari, FER-ovci te studenti umjetničkih usmjerenja – svi ubačeni u jedan uzavreli lonac iz kojeg će masterschef žiri u sastavu Milena Zajović, Katerina Duda i Vedran Šuvar nagraditi najbolje.

Natjecateljski program s ukupno 43 studentska filma

Prvi projekcijski blok Natjecateljskog programa naslovljen je Priroda i odnosi, a u njemu mladi filmaši donose priče o svijetu koji nas okružuje i našim lutanjima, kako putevima prirode, tako i u odnosima s drugima. Na putovanje u istraživanje ljudske svijesti, rekonstrukcije naših sjedanja i voajerizma u tuđe živote, vode nas filmovi u projekcijskom bloku Unutarnji svijet.

Ponekad se ne snalazimo u društvenim okvirima, a ponekad jednostavno ne možemo naći slobodno parkirno mjesto. O svemu tome i mnogo čemu drugome, autori progovaraju u Malo o nama, dok u Posao i godine donose priče o ljudskim vrijednostima te herojima svojih i naših svjetova. Koje sve mogu biti posljedice naših preobrazbi i kako okolina djeluje na nas, otkrivamo u Gender, Drugs & Videogames. Filmovi iz bloka Životne situacije prikazuju kako se animirani junaci snalaze u po život opasnim avanturama te kako se studenti filmaši snalaze u vježbama i pravilima koja su im zadana.

Foto: RSF press
Bogat popratni program studentskih filmova iz Hrvatske, regije i svijeta

Osim 14 filmova u nenatjecateljskom bloku Dodatni kratkiši, Revija donosi i najbolje od svjetske studentske produkcije u programu STIFF on the road 2017. U gostujućem popratnom bloku FDU u gostima prikazuju se najnoviji studentski radovi s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Zbog velikog interesa, FDU u gostima će se prikazivati u dva projekcijska termina – subota 22h, nedjelja 15h. Ulaz na FDU u gostima je besplatan, no kako je broj ulaznica ograničen, obavezna je rezervacija na mail revijastudentskogfilma@gmail.com. U mailu je potrebno ostaviti sljedeće podatke:
– ime i prezime
– adresu elektroničke pošte
– datum projekcije (28.10. 22h ili 29.10. 15h)
– broj ulaznica (maksimalno 2 po osobi)

Ulaznice je moguće rezervirati i na službenim stranicama filma Život po Moskriju.

Tijekom Revije održat će se besplatne fotografske radionice u suradnji s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca. Ako vas zanima kreativni aspekt klasične kemijske obrade fotografije, a pojam „mračna komora“ izaziva stvaralačku znatiželju i uzbuđenje, obavezno se prijavite mailom na adresu revijastudentskogfilma@gmail.com. Dovoljno je poslati ime, prezime, kontakt podatke te u par kratkih rečenica napisati zašto baš vi želite biti dio ove radionice.

Broj mjesta je ograničen na 15 sudionika, zato požurite – rok za prijavu je 24. listopada!

Ulaz na sve programe je besplatan!

Be social

Komentari