novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Deset koncertnih poslastica u svibnju

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 5 minute
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Došlo nam je lijepo vrijeme, a s njime visoke temperature, buđenje prirode i procvat glazbene scene. Od hrpe koncerata, nastupa i festivala koji nas očekuju probali smo izdvojiti 10 najiščekivanijih.

Smatrajte to šalabahterom za nadolazeće vikende.

Suuns, 2.2 (četvrtak) – Tvornica kulture

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mladi kanadski electro-rock bend vrlo posebnog, pomalo mračnog zvuka koje smo imali priliku čuti na Terraneu 2011, gdje su premijerno nastupili.  NME ih je proglasio#1 Best New Band of 2011”  za debi album “Zeroes QC” objavljen 2010. Bend nastupom promovira svoj novi album “Images Du Futur” koji je objavljen u ožujku ove godine.

Ulaznice potražite na blagajni Tvornice kulture, na Entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna (na dan koncerta 80 kuna)

Prazna Lepinja, 3.5 (petak) – AKC Medika

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zagrebački psihodelični rock bend koji oduševljava zvukom, energijom i zanimljivim tekstovima, a tek doživljava svoj uspon. Nedavno su objavili svoj prvi album “DANASUTRA” koji su potom postavili na youtube kako bi bio dostupan svima.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn

Mark Knopfler, 5.5 (nedjelja) – Arena Zagreb

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ovu rock legendu, dobitnika 4 Grammyja, 27. od 100 najvećih gitarista po Rolling Stone magazinu ne treba puno predstavljati. Mark je i nakon raspada Dire Straitsa izadao 7 solo albuma među kojima je zadnji “Privateering”, kojeg promovira ovom europske turnejom.

Ulaznice je moguće nabaviti na svim prodajnim mjestima Eventima, a cijene se kreće od 300 kn za parter I, 270 kn za parter II, 300 kn za donju tribinu, do 500 kn za Vip ložu. Vip parter je rasprodan.

Gibonni/ Belfast food/ Kopito, 10.5 (petak) – Bundek

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Treći po redu koncert Ritam Europe na Bundeku, ove godine  nam donosi Belfast food, Kopito i Gibonnija koji će ovim putem promovirati svoj novi album na engleskom jeziku “20th Century Man”, a na samom koncertu će mu se pridružiti  i London Community Gospel Choir.

Ulaz za posjetitelje je slobodan, a koncert će, u slučaju kiše, održati u nedjelju, 12. svibnja.

Disciplina kičme, 11.5 (subota) – Tvornica kulture

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Punk-funk sastav koji nam dolazi iz Srbije sa strahovito zanimljivim kombinacijama etno/rock/punk glazbe koji je u svojih više od 30 godina rada, izdao 11 albuma među kojima je zadnji “Uf!” izdan 2011. godine. Slove za jedan od najboljih YU bendova.

Cijena ulaznice u pretprodaju iznosi 70 kn,  a na dan koncerta 90 kn. Ulaznice je moguće kupiti na Entrio.hr, blagajnama Tvornice kulture, svim prodajnim mjestima Eventima, Churchill shopovima i Daily Newsu.

Glazbene staze: Music Trek meets Star Trek, 11.5 (subota) – K.D. Vatroslava Lisinskog  (mala dvorana)

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nešto što pomalo odskače od ove liste, no podjednako vrijedno najave. Ciklus Glazbene staze nam za svoj završni ovosezonski ( ukupno 15. po redu ) koncert pruža priliku da uživamo u glazbi iz TV serijala i filmova Star Trek kompozitora Alexandera Couragea i Jerrya Goldsmitha u aranžmanima Mie Pap, za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir.

Cijena ulaznice je 40 kn, a svi studenti/učenici/umirovljenici imaju pravo na 50% popusta. Ulaznice je moguće kupiti na blagajnama Lisinkog i na www.ulaznice.com.hr

Swans, 20.5 (ponedjeljak) – Pogon jedinstvo

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ovaj post-punk bend već treću godinu dolazi u Hrvatsku ( svirali su i na Terraneu 2012. ). Vođeni svestranim Michaelom Girom, zvuče neodoljivo dobro. Netipični i skloni eksperimentima su samo neki od epiteta koji ih prate. Na koncertu će ponovno naglask biti na njihovom zadnjem albumu “The Seer” koji je dobio odlične ocjene publike i kritike.

Cijena ulaznice iznosi 100 kn

Dan Deacon, 21.5 (utorak) – KSET

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mladi autor indie/elektronske glazbe sa zapanjujućom količinom izdanog materijala i brojem albuma, dolazi 21.5. u KSET. Karakterizira ga vrckavi, šareni stil koji u kombinaciji sa njegovim energičnim nastupom teško ostavlja ikoga ravnodušnog.

Ulaznice u pretprodaji nabavite u glazbenoj knjižari Rockmark, po cijeni od 65 kn i 80 kn (na dan nastupa)

Joe Satriani, 22.5 (srijeda) – Tvornica kulture

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zagrebačka publika će imati priliku poslušati još jednog velikana rock glazbe, još jednu veliku gitarističku legendu. Možda najpoznatiji po svojoj ulozi u Deep Purpleu i G3 koncertnim turnejama , 15 puta nominiran za nagradu Grammy nagradu i s 14 studijskih albuma iza sebe ( zadnji, “Unstoppable Momentum”, bit će promoviran putem ovog nastupa )

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: Dirty Old Shop, Maldoror, Octopus, Punkt 13, Dallas, Dancing Bear,  Tvornica kulture, Zona (prolaz neboder), Punktshop, Punkt, te u sustavu Eventima po cijeni od 200 kn.

Depeche Mode, 23.5 (četvrtak)  – Arena Zagreb

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Iako svijesno znamo da je najava jednog od najvećih elektronskih bendova današnjice, Depeche Modea, gotovo suvišna, savjest mi nije dopustila da postupim drugačije. Autori 49 pjesama na UK Singles Chart, 13 top 10 albuma na UK ljestvicama, 100 milijuna prodanih albuma s titulom najboljeg elektronskog benda ikad po Q magazinu, a lista tu tek započinje..

Trenutno je prodano oko 12 000 ulaznica, a u prodaji je još 3500 ulaznica. Cijena ulaznica se kreću od 400 do 800 kn, a Fan pit i stajanje su rasprodani. Ulaznice je moguće nabaviti na svim prodajnim mjestima Eventim sustava.

Be social

Komentari