Intervju

Erol Alkan: Da sam se uspoređivao s ostalim Dj-jevima ili da mi je bilo bitno što misle o meni? Ne baš.

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nemamo puno prilika uživo čuti “kraljeve” elektronske glazbe poput Erola Alkana kojeg smo ove godine imali priliku vidjeti na Hideout festivalu, a ugostit će ga i Unknown festival u Rovinju. Teško je nabrojati sve nagrade i nominacije koje je ovaj Londonski DJ dobio u svojoj gotovo tridestogodišnjoj karijeri, a skriva se i iza pseudonima Kurtis Rush, Mustapha 3000 i Beyond The Wizards Sleeve (kao član istoimenog benda).

ZIHER: Pa da krenemo općenito, reci nam nešto o svojim počecima u glazbenim vodama.

Erol: Dj-ing smatram rezultatom moje ljubavi prema glazbi, volim pružiti publici dobar provod.

ZIHER: Koga bi naveo kao svoje idole/uzore, nekoga koji te motivirao u tvome radu?

Erol: Teško je pronaći nekog određenog pojedinca, mislim da je vodeći motiv baš taj osjećaj povezanosti s publikom, način na koji možeš komunicirati s velikim brojem ljudi.

ZIHER: Možda neki poseban glazbeni žanr izvan elektronike kao inspiracija?

Erol: Oduvijek sam bio fan bendova, uvijek sam ih doživljavao intenzivnije nego druge Dj-e

ZIHER: Možeš li ukratko opisati svoj razvoj, uspon u karijeri dj-a? Od nepoznatog izvođača do 1. Dj-a u 2006. godini po DJ Magu?

Erol: Nikada nisam planirao takvo što. Pratio sam neki osjećaj u sebi i ovo je gdje me on doveo. Daleko od toga da se nisam trudio, te sam uvijek pokušavao biti bolji, no da sam se uspoređivao s ostalim Dj-jevima ili da mi je bilo bitno što misle o meni, ne baš.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

ZIHER: Na koji način određuješ što ćeš od glazbe puštati u setovima? Puštaš li isključivo ono što publika želi od tebe ili slijediš neki svoj osjećaj?

Erol: Mislim da će se svaki ozbiljan Dj složiti da je istina negdje na sredini. Naravno da puno toga ovisi o tvom ukusu, no ne možeš zanemariti potrebe publike.

ZIHER: Što preferiraš, produciranje svoje glazbe ili ulogu Dj-a?

Erol: To su u potpunosti drugačije stvari, za koje smatram da se ne mogu uspoređivati. Kao da pitaš nekoga voli li više doručak ili večeru. I jedno i drugo ima svoje karakteristike, svoju posebnost, no veoma ih je teško razdvojiti, kao da su dio iste slike.

ZIHER: Kako provodiš slobodno vrijeme?

Erol: Zapravo i nemam slobodnog vremena. Konstantno sam u glazbi, cijeli dan je podređen tome

ZIHER: Za kraj, postoji li neki posao iz snova iz djetinjstva ili u adolescencije? Osim Dj naravno.

Erol: Zapravo i ne. Glazba me privlačila otkad znam za sebe i nikada nisam razmišljao ni o čemu drugome. U krajnjem slučaju, da nisam DJ, vrlo vjerojatno bih imao nekakve veze s glazbenom umjetnošću.

Be social

Komentari