Film

Alternative za sve koji ne mogu dočekati sljedeću sezonu GoT-a – Prvi dio

Foto: facebook.com/GameOfThrones
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/GameOfThrones
Foto: facebook.com/GameOfThrones

Svima nam je jasno da The Lord of the Rings i Game of Thrones svakim danom stječu sve više obožavatelja. Iz nekog razloga mnogima od nas iznimno su dragi filmovi (ili serije) koji oslikavaju srednji vijek. Takvih je, srećom, puno više no što bismo na prvu pomislili. Donosimo vam alternative kojima možete ubiti vrijeme čekajući 5. sezonu GoT-a.

1. Black Death (2010)

Čime započeti ako ne još jednim filmom u kojem se pojavljuje Sean Bean, kojemu očito leži srednjovjekovna tematika. Od Gospodara prstenova i Igre prijestolja do Crne smrti (ne nužno istim redoslijedom). Film govori o mladom redovniku koji je u vrijeme kuge poslan kako bi saznao tko vraća mrtve ljude među žive.

2. The Name of the Rose (1986)

Još jedan Sean, ali ovoga puta Connery zvijezda je filma The Name of the Rose iz 1986., koji je zapravo filmski prikaz Umberto Ecova postmodernističkog romana. Connery utjelovljuje redovnika intelektualca koji istražuje niz misterioznih smrti u izoliranoj opatiji. Film je uglavnom pozitivno kritiziran i visoko pozicioniran među ljubiteljima srednjovjekovlja.

3. Kingdom of Heaven (2005)

Film u kojem glume Orlando Bloom, Eva Green i Liam Neeson morao bi u najmanju ruku biti gledljiv. Više od toga je i film Kingdom of Heaven redatelja Ridleyja Scotta, gdje Bloom glumi kovača Baliana koji je izgubio obitelj, a polako gubi i svoju vjeru te s određenom količinom prezira gleda na vjerske ratove. Međutim, igrom sudbine i sam se nađe usred sve te drame i vjerskih intriga.

4. Excalibur (1981)

Priča o Excaliboru ispričana je nebrojeno puta, no ono što ovaj film čini drukčijim od ostalih ekranizacija priče jest činjenica da pokriva čitav Arthurov život od rođenja i života pod zaštitom Merlina do izvlačenja mača iz kamena i bračnih problema s Guinevere. I naravno – do smrti.

5. Henry V (1989)

Još jedna ekranizacija vrijedna gledanja svakako je film Henry V redatelja Kennetha Branagha. Ova ekranizacija Shakespeareove drame govori o velikom i krvavom osvajanju Francuske pod mačem engleskog kralja Henryja V. Kralj se našao uvrijeđen od strane francuskoga kralja te vodi svoju vojsku u rat, a u tom osvajanju mladi engleski kralj mora iznova osvojiti i svoje vojnike koji počinju sumnjati u njega.

Be social

Komentari