živa
26. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Prije nastupa u zagrebačkoj Tvornici koji će se održati u petak, 29. rujna, drugog u glavnom gradu otkako se transformirala iz punkerice u multimedijsku personu iz svijeta slavonske elektronike, prvi puta razgovaramo za Ziher o projektu ili umjetničkom aliasu ŽIVA.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Bajaga i Instruktori na najvećem samostalnom koncertu u Zagrebu

bajaga
Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Bajaga i Instruktori napokon stižu u Zagreb, gdje će nastupiti u zagrebačkoj Areni, u subotu 2. ožujka u sklopu velike regionalne turneje na kojoj promoviraju aktualni album “U sali lom”.

Bajaga i Instruktori bez sumnje su jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji. Tijekom više od 30 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim se pjesmama zauvijek upisao u srca mnogih generacija obožavatelja.

Najveći Bajagin samostalni zagrebački koncert u dosadašnjoj karijeri, zakazan je za subotu, 2. ožujka kada će publika čuti nove i mnoge stare hitove, stvarane kroz dugi niz godina među koje se svakako ubrajaju Tišina, Ti se ljubiš (na tako dobar način), Zažmuri, Plavi Safir, Dobro jutro džezeri, Muzika na struju, 220 u voltima, Tamara, Sa druge strane jastuka i mnogi drugi.

Nakon šest godina diskografske pauze, Bajaga i Instruktori u travnju su ove godine predstavili svoj dvanaesti album “U sali lom” sa kojeg je već objavljeno nekoliko uspješnih singlova.

Na albumu je devet pjesama, Savršen dan, U sali lom, Bilo bi lako, Može da te ubije grom, Rekla si, Loše napisan dan, Severac, Nikada te više neću zvati, Noćima sanjam, a završava bonus pjesmom Kad mesec prospe rekom srebra sjaj na kojoj sudjeluje grupa Poin Black, a gitaru svira Dragi Jelić (YU grupa).

Bajaga je o novom albumu ukratko ispričao:

Imamo dvije klasične balade, jednu ‘veliku’ i jednu ‘malu’. Noćima sanjam je pjesma srednjeg tempa, sve ostale su brze. Shvatili smo da u repertoaru nedostaju brze pjesme. Tako da nam je bilo neizbježno vraćanje u studio nakon deset godina. Sretni smo što smo ponovo surađivali sa Sašom Habićem. Jedno vrijeme nije radio i vratio se vratio na velika vrata.

Ulaznice

Cijena ulaznice za parter (stajanje) iznosi 150 kuna, za VIP Lounge (barski stolovi) 250 kuna. Ulaznica za tribinu (dolje 1) iznosi 170 kuna, a za VIP Ložu 500 kuna. Prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb), Rockmark (Berislavićeva 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online (Eventim.hr).

Be social

Komentari