Glazba

Slavni Basement Jaxx na INmusic festivalu

Foto: www.facebook.com/BasementJaxx
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: www.facebook.com/BasementJaxx
Foto: facebook.com/BasementJaxx

Britanski dvojac u sastavu Felix Buxton i Simon Ratcliffe, poznatiji kao Basement Jaxx, nastupaju prvi put pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu.

Budući da su još 1994. vodili jedan od najzanimljivijih klupskih programa londonske scene, Rooty u Brixtonu, ne treba čuditi da su danas već vrhunski zabavljači, koji svoj glazbeni izričaj upotpunjuju korištenjem vizualnih efekata i drugih iznenađenja u sklopu nastupa. A potvrdom njihove kvalitete može se smatrati i činjenica da su 2003. za svoj treći album “Kish Kash” dobili Grammyja za najbolji elektronski/ dance album.

Njihov prvi album “Remedy” s hitom Red Alert je objavljen 1999., a dosad su objavili pet albuma, na kojima su zabilježena i zvučna imena gostujućih izvođača, među kojima su Lily Allen, Yoko Ono, Robyn, Santigold itd. Osim toga, surađivali su kao remikseri s Missy Elliott na pjesmi 4 My people, Justinom Timberlakeom na Like I Love You i grupom N*E*R*D na She Wants to Move. Pored toga, snimili su album s klasičnim orkestrom Metropol i napisali glazbu za film “Attack the Block”.

Ulaznice za ovogodišnji INmusic festival mogu se kupiti u svim prodavaonicama Tisak media centra po cijeni od 349kn.

Be social

Komentari